Hoppa över om du ej har allergi

Ja, detta är väl det osexigaste inlägg jag skrivit men ev intressant för andra pollenallergiker, am I right?

Jag känner mig i alla fall ganska nöjd med min medicinering mot pollen nu och tänkte berätta vad jag tar.

Grunden är deslorotadin (tabletterna kan heta aerius eller typ tio andra namn). Jag läste på nån amerikansk apotekarsida att man kan upp till fyrdubbla dosen. Obs att man kanske ska fråga sin läkare innan. Det har jag ej gjort. Men jag tycker det gör effekten bättre att ta ett extra piller när jag känner mig som värst allergisk.

Sen har jag ett ganska nytt nässpray som heter Dymista och har en kombination av antihistamin och kortison.

Jag tar också Pulmicort morgon och kväll, det är inflammationshämmande för luftvägarna.

Dessutom har vi en luftrenare i sovrummet.

Ultimat vore såklart att skölja håret varje kväll, aldrig ta med kläder man haft utomhus in i sovrummet osv. Men jag orkar inte med detta. Det får räcka med att ha alla fönster stängda alltid.

Så får man väl tänka på att allergin betyder att det kommer en sommar. Längtar något otroligt till den. Snabbt kommer det gå också.

3 reaktioner till “Hoppa över om du ej har allergi”

  1. Vi kör exakt samma medicinering och precis som du skriver kan man fyrdubbla tabletterna (diskuterade detta med min läkare igår). Jag tycker den här kombinationen är den som funkat bäst hittills.

  2. Härligt! Jag har exakt samma medicinering och luftrenare och känner mig också nöjd! Min allergiläkare sa att jag kunde ta 4tabl aerius per dag men att jag då inte borde köra bil. 4 har jag inte provat men 3 vid något enstaka tillfälle och 2 lite då och då. Funkar super!
    Tack förresten för en sån himla bra blogg!

  3. Stackars dig som har sådana problem! Angående det där med att skölja håret så blir min pollenallergi alltid som värst precis när jag har duschat och tvättat håret. Jag har aldrig förstått varför, för det känns ju lite ologiskt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.