Stilakuten är tillbaka!

Detta är alltså ett koncept jag från början lånade av HanaPee som kallade det Stilakuten i sin blogg. Tycker för övrigt att hon har så snygg stil, hoppas Pickypersson återvänder snart…

Men nu till Annas fråga:

”Ja, kör stilakut!! Har fått dille på raka, lite vida svarta byxor med hög midja och inga fickor. Vad har jag till..? Vill att det ska synas liksom att de är höga.”

Fattar verkligen! Själv gillar jag att stoppa in överdelen i byxorna. Då kan man ha en liten jacka eller stor kavaj utanpå om man vill. Eller istället för kavaj kanske kaftan eller uppknäppt skjortklänning?

Igår hade jag jeans med hög midja, instoppat linne och en liten sammetskavaj jag köpt second hand.

Men det finns såklart fler sätt att visa en hög midja. Här är tre exempel:

– omlott! Man kan bli helt galen på omlott, jag vet, det gäller att prova så den sitter bra över brösten och går att knyta på ett bekvämt sätt. Men en bra omlottblus är ett perfekt plagg tycker jag.

– tunnstickad polo i nån lyxig ull. Den på bilden är från H&M men vill tipsa om att Arket har en jättefin i 100% ull för 499 kr i många olika färger. Man behöver absolut inte ha nånting över tycker jag. Men det var snyggt med den stora kavajen.

– en kort stickad tröja. Denna i orange är från H&M studio men verkar nästan slutsåld, se den som inspiration när du letar på Tradera?

Nej men nu har tydligen & Other Stories så fina kortare tröjor att jag valde alla tre i kollaget nedan därifrån, samtliga skulle vara perfekt till höga svarta byxor:

Skorna är från Vagabond, Acne och Eytys, väska från ATP Atelier och örhängen från Efva Attling. Läppstift från Stories, Raisin Égal.

Hoppas du hittade nån slags inspiration nu.

3 reaktioner till “Stilakuten är tillbaka!”

  1. Men tack snälla du! Omlott! Kort stickad! Sammetskavaj!
    Ska dyka långt in i garderoben nu, borde ha iaf en kort stickad redan. Har jobbat hemma sedan mars, och roterar helt ärligt på 5 plagg 99%av min vakna tid. Men nu blev jag sugen på att turista i min garderob. Tack!!!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.