Jag dör nu

Herregud, vi roade oss under midsommarmiddagen med att gå in och läsa våra journaler på 1177.se. Jag svimmade väl av skam när jag läste min näst senaste!

Jag försöker verkligen att inte gå till doktorn i onödan, men när jag hade haft riktigt ont i halsen i fyra veckor utan uppehåll (det pendlade mellan höger och vänster sida och jag hade svårt att svälja) och samtidigt fick ett finger som svullnade upp till dubbel storlek (pga ett trasigt nagelband) kändes det bra att kolla upp om det var en långdragen streptokocker som kanske även hade hamnat i fingret. 

Det hela uppfattades tydligen enligt anteckningen nedan. 

UPPGER ATT DET KOM NÄR HON TITTADE PÅ EN FILM SOM VAR SPÄNNANDE OCH BET DÅ I FINGRET!!!! Orkar inte med mig själv!!!! Vem berättar ens det? Att man gnagde på nåt löst nagelband pga starkt avsnitt av Homeland?

På läkarens bedömning står det i alla fall ”ger god emotionell och formell kontakt” och de raderna håller jag verkligen fast vid nu. 

(Och det där med blodtrycket. Jag hade högt under några veckor för åtta år sen men brukar ta upp det vid mitt typ årliga läkarbesök för att få en mätning ”för säkerhets skull”. Så blev det liksom relaterat till övrig berättelse?)

Snälla berätta om era journalanteckningar och lindra min skam? 

16 reaktioner till “Jag dör nu”

 1. Hihi roligt ändå. Jag brukar också kolla min journal, mest för att se att där står rätt. Jobbar själv som vårdadministratör och VET att de flesta läkare inte läser igenom allt innan det signeras och publiceras. Kan bli så mycket tokigt…

 2. har ingen sådan journalanteckning men pga disträ läggning många polisrapporter av typen ”guner minns ej var hon var eller vad hon gjorde när plånboken försvann”

 3. Men alltså! Modet och den totala genomskinligheten i att läsa sina journaler tillsammans med sina kompisar? Får direkt panik av tanken, jaoeh, rolig stämning samt inte alls genant med 81 sidor om mitt underliv samt pms-besvär? Hehehehehe

 4. Dööör ??

  Tror inte det finns digitala journaler från 1998 men någonstans i Sverige finns förmodligen en papperskopia som beskriver att ung kvinna brutit ett ben i höger hand och ett ben i vänster fot för att hon ramlade när hon dansade till Backstreet Boys i sitt sovrum…

 5. Och någon annanstans i Sverige finns en notering om att min mamma ringer in och berättar att jag låst in mig på toaletten för att jag inte vill bli opererad! (Vet att den finns, har sett journalen.)

 6. OMG! Vågar verkligen inte kolla upp. Särskilt inte den där en 30ish kvinna söker vård för att hon tror att ett fiskben fastnat i hennes hals sedan flera veckor ?

 7. Fint att du hade god emotionell och formell kontakt 😉 jag skriver det själv varje dag i journal men jobbar ju inom barnpsykiatrin.
  Roligt nöje ändå att läsa sin journal. Ska själv gå in och göra det.

 8. Det här var ju jätteroligt! Min fanns inte inlagd men fick ångest av att tänka att det finns där ute (eller kommer finnas). Förutom för en halsfluss har jag haft så otroligt hemska upplevelser på min vårdcentral (den är ökänt dålig har jag senare insett) så jag vill nog inte veta vad som står…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.