Rulltrappan

Gjorde precis en så knäpp grej. I morgonrusningen var det LÅNG kö till rulltrapporna upp från Stockholm city.

Jag var ute i god tid OCH lyssnade på Cardi B så tänkte: ”äsch jag tar den rulltrappan som är avstängd då”. Och börjar gå uppför. Det är ingen annan som går. Jag har kängor med rejäl platå och bär på tre väskor.

Föreställ er mig ensam i den till höger och den i mitten fullproppad med människor i dubbla led.

Känner att jag behöver hålla ett visst tempo eftersom det är helt fullt med folk i den andra rulltrappan och det är ganska pinsamt att vara idioten som går istället för att vänta 30 sekunder i kö. Som att köra trappmaskin i ett tempo man ej behärskar inför massor av personer.

Efter 3/4 av trapporna är jag så andfådd att jag undrar om det är så här det känns att få en panikattack. Eller hjärtinfarkt! Måste stanna till. Byter låt till Ariana Grande. Försöker hitta andningen igen. Jag är i så dålig form!!

Klarar mig till sist flåsande uppför de sista trappstegen. Så svettig i ansiktet nu.

Vacklar in på max och beställer en dricka.

Nu sitter jag här, chockad över egen dumhet.

Så snart benen slutat skaka ska jag gå till kungsan på möte. Ses under körsbärsblommen då!

6 reaktioner till “Rulltrappan”

  1. Du var ju världens superkvinna! Säker på att alla i rulltrappan blev imponerade.

    Om det hjälper dig kan jag berätta vad jag gjorde igår. Blev hämtad på flygplatsen i St Petersburg av min mans företagschaufför. Han sträckte fram handen, som för att hälsa, jag sträckte fram min. Blev så pinsamt när han inte tog min hand utan hade sträckt sig efter min väska. 40 minuters tyst bilfärd på det? Jajemen!

  2. Hu! Har gjort exakt samma sak. På blåa linjens rulltrappa. Halvvägs började jag fundera över hur ambulanspersonalen ens skulle kunna få med mig till sjukhus. Skulle de orka bära mig på en bår upp liksom? Eller skulle de behöva ringa dit en slags vinsch? Tanken på att hissas upp medvetslös inför fullpackad rulltrappa i rusningstrafik gav mig nåt slags extra kraft så jag tog mig upp. Aldrig mer.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.