Tyst min mun, så får du socker

Idag pratade vi (på lunchen) om allt från terrorism till övervakningssamhällen och storebror etc och jag fick frågan om jag inte tycker det är obehagligt att det finns så mycket information tillgänglig om mig via bloggen. Och jag ba: nej, men däremot om nån skulle hota med att offentliggöra min surf-historik eller ett arkiv över mina gamla googlingar – det skulle vara riktigt effektiv utpressning. 

Eftersom jag inte fick så mycket gehör angående pinsamma googlingar så fortsatte jag: ja, hehe, man behöver ju inte precis ladda ned konstig porr för att känna att man har något man inte vill ska  komma ut?

Ännu underligare stämning. SÅKLART. Vad ville jag ens att mina kollegor skulle föreställa sig att jag sysslade med online? Jag försökte släta över med ”jo men jag är ju ganska nyfiken och googlar andra människor ibland och sådär, skvaller liksom”. Men det gick nog aldrig att rädda situationen. Min kollega sa att det enda han googlar är typ vad återvinningen har för öppettider. 

Men alltså, googlar inte folk vilken känd kvinna det egentligen var som anklagades för att ha slagit till en gravid kvinna på krogen, för att sen läsa hela Flashbacktråden med spekulationer? Är det bara jag och skumma troll som sysslar med sånt?

När jag frågade två kompisar sa de att det pinsammaste de kunde berätta om var när den ena googlade Justin Biebers nakenbild medan den andra ofta läser förundersökningsprotokoll från kända mordfall. Och kollar sitt ex nya tjejs öppna instagramkonto. 

Min fråga är i alla fall: skulle du kunna visa upp din surf-historik? Du får svara anonymt här! ?

46 reaktioner till “Tyst min mun, så får du socker”

 1. I’m with you, girl! Skulle inte visa min surfhistorik för mina barn, än mindre någon annan. Gaah.

 2. Haha! Jag googlar inte kändisskvaller alls faktiskt men jag vetifan om jag skulle vilja visa upp min sökhistorik. En väldig massa… hm, fysiska grejer jag googlar. Som sjukdomar och symptom och sånt. Hypokondriker…? Vissa formuleringat i sökfältet bör kanske stanna mellan mig och google! Annars är det nog mest öppettider och udda grejer som jag handlar. Inga direkta hemligheter där.

 3. Haha! Jag är på din sida. Jag googlar allt och alla. Skvaller, flashback, gamla ex nya flickvänner etc. Skulle inte vilja dela med mig av min historik! ?

 4. Men klart en googlar kändisskvaller och ”råkar” (det är ju där en vill hamna för det är ju där ”sanningen” finns) hamna på Flashback! För att inte tala om de gånger en googlat nåt barnrelaterat och hamnat i heltokiga trådar på familjeliv. Där det INTE går att sluta läsa.

  1. Ja men precis! Och när man hamnar i en tråd och det kommer tips om andra trådar nedanför med helt knäppa ämnen… ändå underhållande.

 5. Hahaha, mina senaste:
  Pauluns supermix, viewtainer, fiskgratäng, harry potter quotes, bull arab, små blåsor på tungan, äta på svenska mässan, ar 15. Den sista är kanske lite uppseendeväckande om typ SÄPO eller FRA smyger på mig, de andra speglar mitt liv rätt bra.

  Jag känner dock att sökhistoriken är lite som en dagbok, och hade inte velat att någon viftade med den på något sätt. Googlar dock ALDRIG kändisskvaller, herregud. Kan visserligen googla Harry Styles bara för att få se hans hår. Herregud. Det håret. Vill ta på det.

 6. Men alltså: jag googlar allt. ALLT. Men framför allt kändisskvaller och massa saker jag borde veta, men inte har någon aning om. Ofta geografiska, historiska och samhällsviktiga detaljer. Google har ju räddat mig i så många sammanhang att det inte är möjligt att räkna dem. Så exakt: sökhistoriken skulle vara det bästa sättet att utpressa mig, alla gånger.

 7. Men gud nej! Ibland googlar jag i Privat-läget på iPhone bara för att jag skäms inför mig själv för mina egna googlingar. Vill inte påminnas av dem i sökförslag och historik etc. Tror jag googlar ca hundra saker om dagen, av varierande grad pinsamt.

   1. Privatläge?! Har jag missat nåt viktigt nu??
    Mvh sjukskriven höggravid med extremt mkt soff-och surftid..

 8. Vilken igenkänning! Min kille brukar skoja om att om någon i vår närhet skulle bli mördad så skulle jag bli huvudmisstänkt ASAP då mina Google-sökningar till 90 % består av styckmord, skolskjutningar, självmordssekter och andra makabra fenomen. Förundersökningsprotokoll och Flashback-trådar om diverse mordfall likaså. Samma med Youtube: true crime-dokumentärer och konspirationer. Inser att om jag varit ung man så borde jag ha rödflaggats av ngt föräldrafilter på datorn.. Och ja Hanna, den där kändisen som slagit en gravid kvinna på restaurang- Klart man kollar Flashback?

 9. Nej aldrig Googlehistoriken! Skäms nästan för min man över vad jag googlar, det är ju nästan det mest privata som finns! ? Hamnar ofta i flashbacktrådar, och jag vet att min man gör det också. Det var han som berättade om vem det var som sparkade den gravida kvinnan på krogen…

 10. Ha ha, jag googlar också ALLT och ALLA (inkl såna jag inte borde bry mig om längre). Samt hänger på Flashback för att få insikt ”bakom rubrikerna” (även om en får ta allt med flera kg salt). Har inte lust att visa min sökhistorik för vem som helst… :-O

 11. Håller helt och hållet med! och är väldigt dåligt insatt i hur sånt där fungerar, vem har tillgång till min historik? hur får jag privatläge och sparas ingenting då? Osv.

 12. Aldrig i hela mitt fucking liv, jag skulle självantända av skam om folk kunde se min sökhistorik.

 13. Alltså, aldrig i LIVET att någon får se! Jag är SJUK I HUVUDET på Google. Inte alltid läskiga saker men skvaller (eget och andras), alla man kollat på på Insta, alltså… herregud. Mycket tror jag är tristess, inte ens att jag genuint är intresserad. Ska genast googla om vilken kändis som slog en gravid kvinna på restaurang! Har dock försökt öva upp att INTE googla typ hur folk ser ut innan jag ska träffa dem etc. Det sjukaste som finns är att ”försäga sig” om sitt creepande. Vill liksom inte känna att jag har något skumt att dölja, haha.

   1. JA! Delad skam är inte dubbel skam? En gång när jag var typ 21 hjälpte jag en kompis att stava en annan persons efternamn (på fyllan) inför den personen. Vi var liksom inte ens kompisar på facebook ännu! Jag låtsades att det var från klasslistorna från våra gemensamma lektioner… som att min kunskapsbank jag använder vid typ quiz satte igång och jag ”kunde svaret”. Rys!

    https://media.giphy.com/media/4pMX5rJ4PYAEM/giphy.gif

 14. Eh nej? Och jag vet att återvinningen öppnar kl 6 mån och fre, behlver inte googla det.
  Men, kände pga orsak att jag var tvungen att googla på Peg Parnevik nyss?

  /anonyllet

 15. Google: inte så farligt, skulle nog överleva om världen fick se.
  Facebook däremot, fasan om det skulle bli offentligt vilka vänner och andra jag kollade mest på…

 16. Nej Gud, vill inte visa för nån!!

  Jag är en sån stalker också, kollar folks öppna kalendrar på jobbet för att få insikt i vad andra gör / projekt som är på gång osv. Det skäms jag för men det kan väl vår IT-avdelning se om de vill…

 17. Men alltså – FLASHBACK! I love it!
  Läser jag ngt på tex AB så måste jag direkt in på Flashback och kolla vem det gäller typ när det står ”känd tv-profil” (som ju innebär att det var ngn som spelade statist i en reklamfilm på 90-talet) eller om det är ngn brottsling så måste jag se en bild på denne person på Flashback – så jäkla konstigt inser jag nu när jag skriver det….haha!

  Dessutom läser jag i princip alla förundersökningsprotokoll som finns – ju hemskare desto bättre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.