Värmen i natt

Jag och barnen sover i nederslafen i en väggfast våningssäng. Den är kanske 80 cm bred? Jag har en unge bredvid mig och en skavfötters och fast det är lite trångt och har varit varmt om kvällarna har vi sovit gott med en liten fläkt till hjälp och vidöppet fönster mot skogen. Efter midnatt har sovrummet varit svalt och skönt.

Men inte i natt. Det var så varmt. Det kändes som om jorden kokade. Jag läste en klimatforskare som skrev att jorden har feber, och det märks.

Efter årets förhoppningsvis varmaste dag (vi hade över 30 grader här, hoppas det var toppnotering i sommar för det är läskigt när det blir så varmt) blev det ingen svalka på natten och det var ganska ångestframkallande. För här handlar det om svårt att sova. Men i de Västsahariska flyktinglägren var det närmare 50 grader varmt i juli. 50 grader. När kroppen ska ligga på runt 37, hur klarar man det ens? Får panik av blotta tanken.

2 reaktioner till “Värmen i natt”

  1. Jag tänker på det där så mycket. Att det finns så många människor som lever med detta alltid, varje dag året runt… Och att de förmodligen också får det ännu värre av att vi här lever som vi gör.

    Kan inte ens föreställa mig hur det är att se det på riktigt så som du gjort.

    1. Jag har inte besökt några flyktingläger och är tacksam för att slippa ha såna bilder på näthinnan… Tror du har värre klimatångest och är betydligt bättre på att göra något åt det än jag är. Kram Lina!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.