Rynkor

Jag ska verkligen försöka att inte noja över min åldrande kropp. Jag ska använda ansiktsmasker och dyra krämer om jag vill, för det är så skönt att vara återfuktad i hyn och lyxigt att använda krämer som doftar gott och som ger mig lyster. Men jag ska inte försöka stoppa rynkor och påsar. Jag struntar i att min unge tycker att skrattrynkorna vid mina kinder ser ut som det där som hänger ned under halsen på en tupp (hon lägger inte heller nån värdering i det, bara konstaterar). För jag har levt och jag har skrattat och rynkigare ska jag bli. Jag tycker att Lisa Ekdahl och Lotta Lundgren är ursnygga mitt i livet och när jag blir gammal ska jag sminka mig som Brigitte Bardot gör nu för tiden, med tjock kajal. Det är så fruktansvärt störande att man ökar kontrasten på bilder på män och älskar deras fårande ansikten och grånande hår, medan kvinnor alltid ska vara släta, unga. Jag säger nej till det. Nej. Njet. No.

IMG_8401

5 reaktioner till “Rynkor”

  1. Eller hur! Fast lite nojig blir jag, det jag märker mest är att du vet såna där sovstreck som man får av kudden inte går bort på jättelänge, huden är inte så elastisk längre.

  2. Ja! Ju mer jag tänker på det så stör jag mig även på att samhället tycker att det är okej att vara man runt 30 och ha grå hår men att jag i princip inte har en enda kvinnlig vän som inte färgar över de grå. Att vägra färga mina grå hår är min lilla privata feministiska motståndsaktion så här vid 33 år.

    1. Heja dig!! Jag är tyvärr inte där, mitt hår ser så himla fett ut när de gråa får frodas. Jag har ganska mycket grått. Men när jag får ännu mer så det liksom tar över, då ska jag sluta färga.

  3. Tänker vara käringen mot strömmen här och ogenerat erkänna att jag inte har ett dugg lust att se äldre ut än jag behöver. Kommer boka tid för färgning så fort det blir grått i håret och har börjat investera i hudvård på ett sätt som inte fanns på kartan innan kråksparkar och pigmentfläckar. Kan mycket väl tänka mig att om tio år göra nåt mer radikalt mot djupa pannveck och dylikt också. Varför inte lyfta de utammade brösten? Etc. Eller så känns det annorlunda med tiden, kanske jag får cancer, förlorar jobbet eller blir ensamstående och får helt andra saker att fundera över.

    Oavsett tänker jag odla min fåfänga såsom det passar mig, utan dåligt samvete eller tankar om att jag just gällande detta borde vara starkare och moraliskt duktigare än vad samhället fostrat mig till.

    1. Nej gud, jag har noll moraliska aspekter runt utseende. Vad jobbig om det verkar så eftersom jag har MÅNGA vänner som använder botox, några som opererat brösten osv.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.