Test: Nivea

Nu har jag provat dag- och nattkräm för känslig hy och Q10 Anti-Wrinkle Serum Pearls från Nivea. Jag fick produkterna på en pressfrukost, självklart helt utan krav på att skriva om dem. Men fast jag är nöjd med min vanliga hudvårdsrutin bestämde jag mig ändå för att testa.

    
 
I en vecka har jag alltså använt serumet både morgon och kväll och därefter dag- eller nattkräm. Innan applicering har jag använt Niveas micellära vatten. 

Serumet kommer i en smidig pumpflaska och det är enkelt att få ut lagom mängd av de gula ”pärlorna”. De smälter i handen och blir mer som en lätt kräm som snabbt går in i huden. Jag känner mig mjuk och smidig, får fin lyster och serumet känns milt mot huden. Jag tycker att doften kunde vara lite härligare. Den luktar absolut inte äckligt, kanske lite milt tvåligt? men inte riktigt min smak. Läs mer om serumet här

Både dag- och nattkrämen för känslig hy har verkligen gjort sitt jobb. Jag har känt mig återfuktad, med ovanlig bra lyster i huden. Jag tycker dock att nattkrämer kan få kännas ännu tyngre och fetare, särskilt på vintern (använder gärna typ nattbalsam). Men min hy verkar nöjd med den här och jag är fortfarande smidig och mjuk i hyn när jag vaknar. Jag upplever att framför allt hyn i pannan ser slätare ut då den fått en annan lyster? 

Slutsats: Allt som allt har det känts jättebra under veckan och jag kan verkligen rekommendera både serum och krämer. 

2 reaktioner till “Test: Nivea”

  1. Jag är på jakt efter nya hudprodukter och uppskattar såna här inlägg och de du skrivit tidigare, men jag undrar hur du tänker kring eko, giftfritt (parabener bl.a) och ej djurtestat osv? Både för din egen och miljöns skull. Själv har jag bytt ut alla hudprodukter, smink, tvålar och lotions mot eko, det enda jag inte lyckats hitta som funkar är hårprodukter.

    1. Jag tycker absolut om att köpa ekologiskt och gör det i så hög utsträckning som det känns motiverat. Men till exemepl: när det gäller mina barns hud tycker jag att Locobase repair känns skonsammare än Weledas barnkräm som luktar väldigt starkt. De flesta använder konserveringsmedel i sina produkter och ibland är jag rädd att de medel som ersätter parabener är värre? Samma med cykliska silikoner som apoteket rensar ut nu, är det egentligen så farligt? (ex: http://hudspecialisten.se/2015/07/silikoner-i-hudvard/#_mainContent) Jag tycker att det är svårt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.