Förvaring 

Igår rensade jag ut massor av leksaker från Arves låda. Han har ännu inget eget rum utan lådan står ofta framme i vardagsrummet. Nu har han bara kvar sina fina djur med deras hus, träklossar och Duplo. Jag tror han skulle vilja ha fler djur och några bilar. Han leker jättemycket med Duplot.

Vi städade också Junis rum, hon har vansinnigt mycket leksaker men leker verkligen med allt så jag smygslängde bara några gamla klistermärken och nåt annat småplock. I hennes rum har jag målat små bilder och tejpat fast på lådorna (på förskolemanér), så att var sak ska ha sin plats. Kände mig sjukt präktig då, även om det inte blev supersnyggt (eftersom jag vill att sånt ska gå snabbt och bli gjort, hellre än perfekt).

Mmmm… rensa bort. Som jag älskar det. Och som jag skulle vilja ha perfekt förvaring hemma. Just nu googlar jag efter bra sätt att hänga jackor på. Idag hänger några framme på hatthyllehängaren (se nedersta bilden i inlägget) och resten i en garderob. Men i garderoben krockar de längre kapporna med den översta av två trådbackar som finns längre ned i garderoben. Så irriterande, det är jättesvårt att hitta i trådbacken när jackorna hänger ned och blir ett dagligt störningsmoment.

Nu tänker jag att man kanske skulle kunna köpa en snygg hängare och sätta på garderobens kortsida för att få mer plats för jackor. Då skulle vi kunna fylla hela den garderoben med trådbackar eller hyllor istället och få plats för paraplyn, väskor och allt annat som tenderar att hänga framme i hallen. Och förvara jackor och kappor i klädkammaren (som finns i sovrummet) eller hängande framme.

Jag har lånat bilden nedan från en identisk lägenhet som ligger ute på Hemnet nu, men med ganska olik inredning (vi har ingen sittgrej där och ingen klocka etc). Men man ser i alla fall att där de har ett skoskåp skulle vi kunna hänga kläder på knappar eftersom det finns nån dm utrymme kvar. Pilen pekar alltså på var jag ungefär tänkte sätta nån snygg hängare eller kanske Muutoliknande-knappar, fast gärna mindre i diameter så att vanliga hängare funkar.Men håller en sån här garderobsvägg för att hänga jackor på eller rasar hängaren/hängarna ned? Och blir det ett väldigt rörigt intryck att ha hängare på båda sidor direkt innanför dörren och dessutom rakt fram på garderobsväggen? Som kläder överallt liksom?

Det här är mäklarbilden från vår förra lägenhet och det är de här hängarna vi redan nu har uppe, på varsin sida om dörren.

Det här tänkte jag på i natt när jag var uppe med snuvigt barn, lagom avancerade tankar för vargtimmen.

Varför ringde jag inte bara mamma och frågade om detta? Mamma, jag ringer sen.

9 reaktioner till “Förvaring ”

  1. Muuto-knapparna, har sjukt långa skruvar. Våra ligger fortfarande i kartongen pga detta…

    1. Jag behöver ha små knappar som jackhängarna går att trä över, kommer aldrig stå med några snygga små stålgaljar och fixa när jag kommer hem och ofta samtidigt ska klä av två små barn. Tror tyvärr minsta Muuto är 9 cm i diameter…

  2. Alltså, jag försökte med liknade lösning, tänkte att bara allt hänger på knoppar kommer det att kännas städat. Icke. Känns sjukt rörigt bara. Drömmer om fler garderober.

  3. Rensa bort. Som jag hatar det. Ligger flera år back. När det är för mycket vet man inte var man ska börja. Och vem man ska ge vad.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.