Kakel

När vi flyttade in i vår lägenhet satt det en glad Marimekko-tapet i köket. Tyvärr utan skyddande glasskiva eller liknande, inte ens över diskhon. Den tapeten är därför ganska sliten idag och då är ändå huset bara ett par år 🙁

Vi bestämde oss i alla fall för att kakla köket istället och originella som vi är (ja, detta är ironi) bestämde vi oss för att köra på kvadratiskt standardkakel (hallå en har väl varit på Schiller’s Liquor bar och fått inspiration?) ända upp till taket.

Dock att man ändå måste ta fler beslut. Som om kaklet ska sitta i halvförband eller i räta rader. Och om man vill ha mörk fog eller ljus. Nu har jag i alla fall skickat den här bilden till kakel-killen (halvförband, ljusgrå fog) och hoppas att det funkar för honom. Eller ska man välja ännu ljusare fog?

Uppdaterat: vår offert gäller 15×15 cm. Nu har vi kommit på att 10×10 kanske är snyggare (de på bilden är väl i den storleken skulle jag tro?). Men då behöver i få en ny offert. Ååååååå 10×10 eller 15×15? Blir tokig på den här typen av beslut.

b49a3ba1f7fab23794cefa2e9fc54c10

13 reaktioner till “Kakel”

  1. Vi gjorde om köket förra året! Alla BESLUT gjorde mig nästan galen. Till slut valde vi just det kaklet på bilden, med lite mörkare fog men i raka rader. Ångrar ibland det raka och önskar jag hade gjort som på bilden. Dock att kakla om är ett relativt litet projekt i det stora hela. Så jag tycker, gör som på bilden, utan att ha en aning om hur er lägenhet ser ut. 🙂

  2. Nice! Tycker halvförband är mycket snyggare. Vanliga räta kan kännas väldigt mkt standardkök (typ 90-tal). En ganska så ljus fog skulle bli kanon tror jag! 15×15 tycker jag att det ser ut som på bilden? Eller?!

  3. Det var så lite så;) älskar att inredningstipsa! Kommer bli kanon med det kaklet.

  4. Halleluja! Vilken fredag! Solen skiner, mular in fredagsfika på jobbet och du har öppnat upp din blogg igen! Helt plötsligt är nattens hackiga sömn med gnällig 1-åring som bortblåst! Tack Hanna!!

  5. Härligt att du är tillbaka! Du är verkligen en av mina favoritbloggar!
    Å lycka till med kakelvalet! Minns än idag när jag för fyra år sen höggravid följde med en kompis som skulle välja kakel och klinker till badrummet. Lät så himla enkelt eftersom dom bara skulle ”ha vita väggar och mörkt golv”. Jisses vilken djungel med beslutsångest…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.