Inför mors dag

Inlägg i samarbete med Läkarmissionen (skriver det för säkerhets skull pga detta, får såklart inte betalt för att skriva privata inlägg).

Jag har haft två medicinskt okomplicerade förlossningar (även om jag hade en ganska läskig blödning under Arves, det visade sig vara moderkakan som var skadad – var för omtöcknad efteråt när barnmorskan försökte visa hur den såg ut så fattade inte riktigt) men jag förstår i alla fall inte hur jag skulle ha klarat att föda barn utan den kompetenta personalen.

Varje år dör ungefär 300 000 kvinnor av sin graviditet eller förlossning och en miljon bebisar dör under sin första dag i livet. Ofta av samma komplikationer som drabbar oss i Sverige, men där skillnaden är tillgång till sjukvård.

Jag tycker att mammor är värda all uppskattning på mors dag och själv vill jag gärna ha en fysisk present. Hur omodernt det än kan vara. Men jag vill också ha en säker förlossning som går till en kvinna som annars skulle få föda i sitt enkla hem. En sån köper jag för att fira mig själv på söndag.

Man swishar helt enkelt 150 kronor till 90 00 217 och laddar ned ett gåvokort här (vilket man kan skicka vidare till den mamma man vill fira. Eller behålla själv.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.