Om 8 mars

Igår var det internationella kvinnodagen och för mig betyder det massor av saker. Men framför allt har jag fokus på den årliga kampanjen #varjeflicka, med syfte att stoppa könsstympningen.

Alla ser vi ju att det ständigt pågår otroliga hemskheter runtom i världen. Och man orkar inte ta in allt, det är väl ren självbevarelsedrift. Men för att samla in pengar behöver vi att folk orkar se och känna.

För vi vet hur vår partner Mary och hennes team behöver vår hjälp för att kunna göra sitt jobb. Resurserna är nödvändiga bland annat för att de ska kunna ordna läger där flickorna är trygga och får stöd, och för att de ska kunna driva sitt viktiga påverkansarbete.

Vi provar nya sätt att nå ut hela tiden och igår genom en middag på Ulriksdals Wärdshus, där restaurangen ville bidra till kampanjen genom att bjuda på alltihop. Väldigt generöst.

Anja Forsnor och Alexandra Kanperhaug hjälpte till genom att bjuda in andra ”influencers” till en middag. Och Eva och jag var förstås på plats för att berätta om könsstympning och hur arbetet för att stoppa det går till. Artisten Isa sjöng med sin otroliga röst.

Hoppas verkligen att deltagarnas vänner och följare känner att de vill och kan göra skillnad för alla flickor i riskzonen.

För det här är verkligheten:

Förberett för könsstympning. Örter som sägs ha blodstillande egenskaper och majsmjöl att pudra ovanpå för att stoppa blodflödet.

Vuxna som får hålla i flickan hårt, eftersom hon inte har fått någon bedövning.

Om du vill göra en insamling på jobbet eller har nån annan idé så hör gärna av dig så kan jag hjälpa till med det jag kan. Vi har många projekt som inte är så ”blodiga”. Till exempel kan man hjälpa fattiga kvinnor i Burundi att lära sig läsa och skriva och tjäna egna pengar.

Pengarna kommer fram och varje initiativ, varje uppmaning på instagram eller insamling i samband med en födelsedag gör skillnad.

4 reaktioner till “Om 8 mars”

  1. Fantastiskt att du mfl jobbar med detta. Hoppas att ni förstår det. Själv skulle jag aldrig orka.

    Mvh, hon som började grina när hon läste texten och fattade att det inte var någon som skulle laga mat precis…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.