Jag är sjuksköterska! 

Bloggkommentarorerna skriver om cykelolyckor och de här två var mina favoriter i kommentarsfältet.  

   

Min roligaste trafikrelaterade grej är när jag ganska nyss tagit körkort och kör mammas bil, som då var en guldfärgad Clio. Plötsligt ramlar hela liksom avgassystemet av och hänger under bilen i en gummirem, skrapar mot marken så det låter som om hela motorn ramlat ur, typ. Jag tvärstannar på ett konstigt ställe (i höjd med kaffeskrapan, i riktning mot Orrholmen, i den lilla uppförsbacken efter viadukten) och slår på varningsblinkersen. En kille frågar om jag behöver hjälp och tillsammans försöker vi lägga upp den där stora silvriga grejen som ramlat ned i bagageluckan. Men den sitter verkligen fast under bilen, i den där lilla och väldigt starka gummiremmen. Jag kan ju inte köra hem och låta den skrapa i marken resten av vägen så killen kryper in under bilen med en kniv för att skära loss den. Där står bilen, lite snett och med varningsblinkersen på, ett par ben sticker ut på sidan. Då kommer en kvinna springande, alldeles uppjagad. JAG ÄR SJUKSKÖTERSKA ropar hon på långt håll. Stackarn, hon trodde att jag kört över killen. 

8 reaktioner till “Jag är sjuksköterska! ”

  1. Haha! Jag fnissade så hysteriskt åt din sjuksköterskehistoria att jag nästan väckte bebisen jag precis lyckats söva efter timmar av våldsamt motstånd. Farligt att smygläsarna bloggar när man ligger i samma säng som en sömnvägrare!

  2. Haha, vad galet!

    Mitt knasigaste trafikrelaterade var när jag var sådär 20-21 år och körde mammas bil (Volvo 440 eller 460, en vanlig bil iaf). Vi bodde i ett villasamhälle utanför stan och jag skulle hämta en kompis på tågstationen. I stan tycker jag det känns som att folk tutar på mig hela tiden. Konstigt. Men men, susar hem på motorvägen. MEN väl hemma i byn börjar tutandet igen. Det är alltså JAG som tutar!! Och även när bilen är parkerad och låst och allt avstängt så tutar den!! Helt jävla galet. Vi lyckas få en akuttid på bilverkstaden som bara ” jaha, signalhornet har hängt sig”. Men liksom. Pinsamheten i att nån skulle tro att jag körde runt och tutade var stor 🙂 Dock mest roligt nu 18 år senare!

  3. Åh jag skrattar så jag gråter. Min kille undrade varför, jag läste alla historier och han kontrar med denna: en bekant skulle cykla hem en sommarnatt på landet, men det var i skogen så han kollade upp mot himlen/stjärnorna för att få lite riktning. Poff så cyklar han rakt in i magen på en älg.

    Hur fan är det ens möjligt?!

  4. Jag är uppväxt på landet i Norrland. Mina föräldrar förvarar bilnycklarna i bilen. Flyttar till UK som 18-åring. Får låna fin cykel. Lovar att inte få den stulen, vara noga med att låsa. Jag lovar. Är ju alltid noga. Duktig flicka. Cyklar hem till kompis får cykeln stulen inom 30 min efter utlåning. Från kompisens trädgård. Int hade jag låst, int. Fattade inte att folk också stal saker från andras trädgårdar. Fattade verkligen inte. Va!?!? Ska man låsa cykeln hemma hos folk också!? Hade ingen aning.
    BTW Förstod inte heller varför jag inte skulle gå ensam hem på natten. Vilda djur? Björn? Men mitt i stan?! Osannolikt.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.