Sommar i Värmland – Karlstad, Sunne och Borgvik

Inlägg tillsammans med Visit Värmland

Häromdagen frågade en kompis om jag hade några tips till hennes kollega, som ska spendera en semestervecka i Karlstad, med barn och tillgång till bil. Såklart jag hade!

Rottneros är urmysigt, det ligger en knapp timmes vacker bilväg från Karlstad, nära Sunne.

Där finns en enorm trädgård med skulpturer och själva Rottneros herrgård är Ekeby i Selma Lagerlöfs ”Gösta Berlings saga”. Ta med badkläder! Och räkna med att lägga timmar i den otroliga lekparken.

I Mariebergsskogen kan man spendera en hel dag. Där finns ett Naturum, flera stora fina lekparker, en rejäl badstrand och ett tufftuffttåg. Extra plus med flera olika ställen för fika/mat och det är mysigt med alla djuren.

Sliperiet är en konsthall och restaurang som 2010 startades av Oscar Magnusso (sångare i Sven-Ingvars) och ligger i Borgviks gamla träsliperi & Massafabrik. Superfin miljö, tycker verkligen att de ska åka dit! Årets utställare är: TIM FLACH / ALBIN LILJESTRAND / CHRISTIAN COIGNY / ANN LILLQVIST / RODNEY SMITH / NINO RAMSBY / YLVA CEDER / STEFAN WESTLING / SARA NILSSON / EKA ACOSTA

En av dagarna lägger man med fördel på Sandgrundsudden. Går på Lars Lerins museum och Värmlands museum. Leker i den fina lekparken – där finns även vattenlek. Kanske badar i älven, det finns fina bryggor och sandstrand. På väg hem äter man på Nonna Grassa och tar Nutellapizzan till efterrätt.

Åk med båtbussen, ät middag på Hollandia (stans finaste utsikt) och höll på att glömma mitt absolut bästa tips: åk till Alma Löv Museum of Unexpected Art – det är faktiskt ett absolut måste.

4 reaktioner till “Sommar i Värmland – Karlstad, Sunne och Borgvik”

  1. Helt perfekt, Hanna! Vi drar till Karlstad på söndag, kommer visserligen inte ha bil men tar till mig de mest lokala tipsen. Tack!

  2. Ledsen men vilket dåligt samarbete.
    Visit Värmland stödjer aktivt stängsel, avgifter och förstörelse av Skutberget.

    Vad Karlstad, Värmland & Sverige behöver bevara är oaser som Skutberget där folk kan få andas fritt i ett allt mer stressigt samhälle.

    Sorry.
    Gillar dock ditt senaste inlägg. Dr Mugwege & Panzi är något jag stödjer. Både mental och i ekonomiska gåvor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.