Barfotaskor

De här skorna klarade sig i mer än två år, ändå har jag använt dem jättemycket. Jag älskar modellen, låga med spetsig tå och i ett material jag tror kallas pony nånting? Som jättekort päls. Klarat sig från vad då, kanske du undrar? Jag syftar på äcklig lukt. 

Jag vet ju sen länge att man aldrig ska gå barfota i tygskor eller sneakers om sommaren, i alla fall inte om man vill använda skorna i mer än några månader. Och jag tycker det är skönt att ha en sån där kort socka i dem. Men såna här små skor går faktiskt inte att kombinera med nån endaste strumpmodell. 

Jag upplever aldrig annars att jag har särskilt svettiga fötter, men det är nån kombination med värme och instängda fötter antar jag? Absolut torr/talk/deo är alltså inte nån lösning. 

Jag antar att det bara var en tidsfråga innan det hände och när jag tog av mig dem på jobbet häromdagen kände jag en svag ubig lukt. 

NEJ, mina härliga skor! Jag vet av erfarenhet att de nu är förlorade för alltid, ingen husmorskur eller kemikaliemix eller luftning hjälper mot det där unkna. 

Tack för två fina år. Snyftiga hälsningar. 

17 reaktioner till “Barfotaskor”

 1. Jag brukar köpa tunna tunna sulor till ballerinaskor och liknande. Tror att de heter Fresch Feet och ger extra livslängd och fräschhet. Har lyckats ge första hjälpen till redan använda skor och därmed kunnat använda en säsong till. Tips tips!

 2. Inte ens att frysa dem? Det har funkat för mina träningsdojor. Annars är tipset om tunna sulor toppen!

 3. Provade gå barfota i mina sneakers två dagar, fick slänga dem sen! Haha! Om en har byxor till sådana där skor tycker jag det är både sexigt och praktiskt med knästrumpor i nylon.

 4. Åh! Snygga! Vart kom dom ifrån?
  För övrigt måste jag ha väldigt konstiga fötter. Inga såna där små strumpor sitter kvar på min fot. Dom åker av hälen jämt! Har köpt så många olika sorter. Har väl typ ingen häl eller nåt? Upplever dom också som för stora jämt. Jag är stlk 37 i skor så det är ju inte som att jag har jättesmå fötter.
  Om någon har tips mottages det gärna!

  1. På Twillfit finns såna små strumpor med en silikonrand vid hälen så att de sitter kvar. Jag har annars samma problem som du, men de funkar. Och på Lindex finns sådana som är extra långa upp över foten och därför funkar bra i sneakers och de sitter också kvar.

   1. Åh tack snälla! Bor inte i Sverige men det måste ju finnas strumpor med silikonrand här också. Ska undersöka!

 5. Ponnyskinn! = kalvskinn med den håriga sidan utåt. Vet inte varför man valt att döpa om dem, men ponnyskinn kanske låter gulligare.

 6. Jag hade vinterkängor som skulle kunnat klassas som kemvapen (no joke!) som jag slapp slänga efter att ha använt Yocoair. Det funkade så sjukt över förväntan. Det tog några omgångar med spray/verka/vädra, men efter det så var det cirka luktfritt. Var e-x-t-r-e-m-t skeptisk innan (det kändes som en typisk TV-shop-bluffgrej) men det funkade.

  Finns på Clas Ohlson för en hundring (halvliters sprayflaska) och är drygt så räcker nog aslänge. (Jag märkte att det kan lämna lite ljusa skuggor — lite som nån slags saltavlagring — så provar du kanske du ska se till att inte få nåt på utsidan av skon.)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.