I quit!

Jag äger varken jeansskjorta eller jeansjacka. Så nån double denim gick inte att få till. Och jag hann inte stryka min nytvättade ljusgrå skjorta (har ingen vit) så nu steker vi även denna dag. Har exakt NOLL plagg som är vintage eller second hand så den dagen funkar inte heller.

Men det är kul att följa alla härliga personer som kör på!

Förresten undrar jag om man tror att jag är en person som köper mycket kläder? Enligt min subjektiva bedömning är jag inte det. Inte i förhållande till min livsstil eller vad man ska kalla det (ålder, yrke, ort, inkomst, intressen etc).

En trist grej är att jag inte tycker att pris och kvalité hänger ihop så bra. Jag försöker hålla koll på material, vädra istället för att tvätta osv. Men ändå tycker jag att mina plagg, framför allt tröjor, blir sladdriga i halslinning, urblekta och fula. Störande.

14 reaktioner till “I quit!”

 1. Jag tänker att du köper mer nya kläder än vad jag gör, men det gör nog alla. Jag köper nya kläder ungefär en gång om året. Annars tänker jag nog inte att du köper så mycket nytt?

  Kan du inte utveckla det här inlägget lite, tyckte det var intressant. Vad tänker du tex att ”köpa mycket nya kläder” är? Vad köer du för kläder när du gör det? Varför köper du inte begagnat? Osv.

  1. Varför skrev jag ens något om detta, tänkte jag nu… som om jag ville ursäkta mig? Eller mer rätta till nåt slags missförstånd. Jag köper såklart mer än du. Men mindre än man kanske tror?

   När jag köper kläder köper jag på rea eller med kupong/rabattkod. Jag köper helst plagg som ger nåt slags lyft i vardagen. Ett exempel är en tunn kappa från Rodebjer, Odessa. Den köpte jag på rea för flera år sen och har använt i princip varje dag under säsong. Tänker ofta mycket på vad jag vill ha under en period innan jag slår till. Hade till exempel spanat in ett par dyra vinterkängor och köpte dem när det kom en rabatt från Åhléns. Har använt dem nästan varje dag i vinter och vet att jag nästa höst kommer se fram emot att plocka fram dem igen.

   Mitt vanligaste köp är en tröja, eftersom jag nästan alltid har det till vardags.

   Önskar jag kunde handla mer begagnat men det är tidsödande att gå i butiker och jag tycker inte om att inte kunna prova plagg man köper via säljsidor. Köper dock barnkläder, tallrikar, leksaker, skridskor på så vis.

  2. Blev alltså glad för dina frågor! Det lät konstigt i början av mitt svar men menade såklart inte att det hängde på dig utan på mig. Ja, du fattar.

   1. <3 fattar. Blev också glad över tanken att du går med din lilla rabattkupong till butiken. I mitt huvud har du världens största leende och en sån där tantrullväska med dig(!?!). Älskar fan kuponger, de där i affären får mig varje gång (alltså de där "köp tre kakrullar, betala för två!".

 2. Jag tänker absolut att du är en person som både har och köper mycket kläder! Drömnivå garderob med många märkesplagg och svepiga tyger. Blir också förvånad över att du inte äger vintage, tycker varenda jäkel med snygg stil hänvisar till second hand-köp. Själv är jag second hand analfabet och passar inte i något.

  1. Åh vad fina tankar om mig ❤️ De där svepiga tygerna tänker jag är kaftanerna? Jag har ju två från Rodebjer, vilket såklart är lyxigt. Men de fyller tre år i min garderob i vår och får väl anses avräknade nu. Kommer såklart använda dem i många år till.

   Håller verkligen med om att folk är otroligt bra på second hand. Mvh fellow analfabet.

 3. Ja, jag tänker också att du är en sån som köper Rodebjer och går loss på HÄRLIGA kvalitetsplagg, typ? Lite ”redigt” ansvarsfullt cool, att du köper bra vinterskor och vinterjackor (hehe). Inget sladdrigt H&M-pjafs liksom? Jag måste kolla mer på hashtaggen, det brukar dyka upp mkt inspirerande!

  Själv är jag i konstigaste tillbaka-på-jobbet-men-ammar-10-månaders-där-hemma-klädstilen. Men låter det få vara så lite. Kram!

  1. Ja men så önskar jag ju leva. Dock att jag köpt tre tröjor från Rodebjer de senaste två åren (två av tre på rea) så jag är väl inte deras #1 kund precis.

   Men JA, jag har råd att lägga lite mer på skor jag verkligen vill ha, vinterjacka eller väska. Det är lyxigt.

   Herregud minns den där tiden som min fulaste stilmässigt i livet. Höll i sig i två år för mig 😭

   1. Idag lördagsjobbar jag med gråten i halsen över AKUT FULKÄNSLA (måste också göra mkt typ sitta på huk inför folk när jag letar fram böcker = kropp och kläder åt alla håll) så ”det får va så” var ju en härlig men jättefalsk beskrivning!

    Och OBS menade inte att du var nån lyxshoppare, mer att du kändes smart? Typ köpa nåt med bra kvalitet en gång genomtänkt än som jag ofta köpa 3 ogenomtänkta billigare plagg. Dvs samma kostnad, men inte att man använder sina ”fynd”plagg mer ändå. Skulle vilja känna mig mer långsiktig själv känner jag. Kram Hanna!

    1. Åh du är den gulligaste. Så snäll kommentar, fattade verkligen hur du menade och fattar inte ens varför jag håller på 🤷🏻‍♀️ Förmodligen för att det är så mycket skam runt konsumtion nu. Kram fina ❤️❤️❤️

 4. Jag tänker att du köper kvalitetskläder i härliga material. Varje månad någon billgare tröja men några gånger per år dyrare grejer 🙂 Kan ha fel för jag gissar bara!
  Har fått två barn på två år. Alltså är de små. Alltså har jag inte köpt kläder senaste åren inser jag. Just nu; svart t-shirt som jag hittade bland träningskläderna felplacerat igår. Blev glad pga hittade ny t-shirt att använda. Håliga jeans insida av lår, för en hundring från någon kedja. Obekväm BH för min enda som jag gillade är spårlöst försvunnen. Har sagt till maken hela månaden att jag måste köpa nya kläder. Har inte hunnit. Tur att jag jobbar på sjukhus och får byta om till jobbkläder varje dag just nu.
  Men längtar efter kläder att trivas i igen! /Ida

  1. Under hösten köpte jag två tröjor, båda ganska dyra (åtminstone utan rabatt). Den ena (Rodebjer) är redan lite urblekt och sladdrig i halsen, trots att jag varit rädd om den. Men jag vill kunna använda en tröja en-två gånger i veckan i åratal. Den andra, Marimekko, har tappat lite färg. Tvättar sällan, i låg temperatur och med kulörtvättmedel. Så störande.

   Köper absolut något dyrare flera gånger om året. Skulle säga var och varannan månad om man räknad med alla plagg, inkl skor och ytterplagg.

  2. Oj råkade posta innan jag skrivit klart. Förstår verkligen det där med stilen men med pseudotvillingar har du såklart fullt upp dessa år och det kommer andra dagar.

   Jag har själv byxor med hål i grenen, Martin sa för ett par veckor sen att jag behövde sluta använda ett par av de risigaste… höll med honom men hade inte kommit mig för.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.