Siluetten

Vill börja med att skriva att jag absolut inte sätter mig på några höga hästar här. Jag pratar också om plagg som ”smickrande” ibland. Och tycker absolut inte att det är fel om man försöker dölja/framhäva/förstora/förminska/förlänga/förkorta osv, vi är alla mer eller mindre präglade av samhällets ideal.

Med det sagt………

I en grupp jag är med i på Facebook frågade en tjej om smakråd (och lade upp en provrumsbild) och ett av svaren var att de vida, croppade jeansen var coola men fick hennes ben att se lite kortare ut.

Jag fattar att man förutsätter att alla vill förlänga benen men tänk om hon som frågade om råd skiter fullständigt i om hennes ben ser korta eller långa ut?

Jag tycker att det är kul med mode som inte är smickrande per definition. Som kortare och vida byxor, puffärmar, klänningar med alldeles för mycket tyg osv. Att man inte klär sig för att få längre ben/nättare överkropp etc utan tycker det är kul med en annan siluett och kanske är ute efter andra intryck.

Så försöker jag tänka så gott det går. Det är härligt och befriande att strunta i diverse skrivna och oskrivna regler.

Orkar inte att jag stavat det silhuett hela tiden i detta inlägg. Börjar väl snart skriva THÉ till drycken te.

5 reaktioner till “Siluetten”

  1. Blir glad av inlägget men det är så svårt? Jag trivs liksom inte i kläder som inte är ”smickrande” för ens hjärna har varit programmerad så sen jag började bry mig om kläder vilket är ungefär 20 år vid det här laget. Man får ta ett litet steg i taget kanske!

  2. Fan vad skönt skrivet. Mer mer mer om mode snäääla söta du? Kanske du kunde köra på detta tema: att få en schysst uttryck och med olika kroppsformer? Korta ben som blir kortare, tjocka som får bevara bredare osv. Älskar dina modetips.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.