Steamer från Steamery

Jag tycker det är så krångligt att stryka. Fälla upp strykbrädet, trassla med nån sladd som alltid är för kort. När jag strukit andra sidan på plaggen har första blivit skrynkligt igen osv. Jag har avstått från att köpa många plagg eftersom de krävt strykning.

Men så upptäckte jag detta med steamers och nu har jag testat Cirrus no 2 från svenska Steamery i 1,5 månad. Och det funkar så bra!

Det här är ett par byxor i viskos. De kräver att man stryker eller ångar dem för att de ska återfå sin form efter tvätt. När jag fotade hade jag steamat det längre benet en knapp minut. Sån stor skillnad!

Jag har också använt steamern till att släta ut klänningar, blusar, t-shirts, kjolar, fräscha upp ullplagg (med en klädspray och ångare kommer du långt utan att behöva tvätta) och kappor.

Ångan sägs döda bakterier och att steama är skonsammare mot tygets fibrer och kan användas på ömtåliga material.

Det enda som funkar dåligt är plagg där du behöver sträcka rejält på tyget samtidigt, typ tjock bomull. Du får ju inte den där pressande effekten som från ett strykjärn, även om du kan dra ut tyget med den hand du inte håller steamern i.

Överlag är jag supernöjd med min lilla steamer som jag köpt här.

4 reaktioner till “Steamer från Steamery”

  1. Åh en sån där har vi funderat på 🙂 Tycker det är så svårt med viskos förövrigt, låter du byxorna torka helt först eller ångar du dem direkt från tvättmaskinen?

  2. förlåt, men varför är inte det här inlägget reklam-märkt? Läste mailet i mail-feed, men här är sista raden försvunnen?

    1. Men om du läste i mailfeed såg du väl att jag hade skrivit att inlägget INTE är sponsrat. Jag har alltså INTE fått betalt för att skriva om ångaren, jag har köpt den för egna skattade pengar i deras webbshop. Därefter testat den i nästan två månader innan jag vågade skriva en recension eftersom jag aldrig vill tipsa om något som senare visar sig vara mindre bra.

      Tyckte bara det kändes så onödigt att lägga till ”ej sponsrat” att jag tog bort den raden.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.