Älska mig mest när jag förtjänar det minst osv

Jag önskar att min kärlek till min man var helt villkorslös men här är en lista över de tillfällen då jag älskar honom som mest:

1. När han är en extra bra pappa.

2. När han räddar mig ur en knipa. Typ tar bort en stor spindel från sovrumsväggen, lindrar min ångest om jag mår dåligt över något eller hjälper mig lösa ett problem.

3. När vi är till exempel på fest och han kollar på mig med glada glittriga ögon eller skrattar åt mitt skämt.

4. När han offrar sig för mig och gör något snällt som kräver lite planering och/eller ansträngning. Typ kliar mig på ryggen, överraskningsstädar, köper en present, lagar nån mat han vet att jag älskar.

5. När han dyker upp nånstans där jag inte förväntat mig det så jag får se honom ”på håll” liksom.

Jag tror att han älskar mig som mest när jag pratar med låg röst, är mild, gullig, rolig och avväpnande. Samt när jag är en extra bra mamma.

2 reaktioner till “Älska mig mest när jag förtjänar det minst osv”

 1. Fint skrivet om din man. Däremot blir jag lite ledsen utifrån ett strukturellt perspektiv – det där med att allas våra individuella tankar, känslor och erfarenheter är helt ok, men när man ser allt sammantaget framgår det en obehaglig samhällsstruktur som vi alla är offer för. Du älskar din man mest när han är ”stark”, tar bort spindlar etc . Du tror att han älskar dig mest när du är mild, gullig och avväpnande. Kan inte vi kvinnor få vara älskade mest när vi också är starka, kompetenta och fixar grejer? (Och ja, du listade också flera andra grejer på listan över när du älskar din man mest, som inte handlar om att vara stark, så liknelsen haltar väl lite, men om vi nu återigen tittar med strukturglasögonen?)
  Jag är likadan, jag tycker det är fantastiskt att få vara ”liten” och bli omhändertagen, framför allt när han har tänkt och planerat något, tex en utflykt, eftersom det alltid är jag som gör det annars. Jag har aldrig reflekterat över när jag tror att han älskar mig mest, det var ovanligt svårt att komma på.

  1. Åh jag fattar. Nu tycker jag precis som du skriver att flera av sakerna jag listade kanske är mer traditionellt kvinnliga egenskaper/handlingar (ex lindra ångest) men jag fattar absolut poängen.

   Och ja, precis som Frida Hyvönen vill jag ibland också helst ”lägga mig i en varm famn och vårdas” (jag älskar texten till Imponera på mig).

   Jag tror att Martin älskar mig för att jag är stark, kompetent och fixar grejer. Men att det kanske är lite ”enklare” att älska mig när jag släpper garden lite. Har dock inte frågat honom så han kanske inte alls känner så….

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.