Att ge någon vad den vill ha

Laskask skriver:

Ett program som jag såg gick ut på att ett norskt par övervägde skilsmässa. Som en sista utväg var de med i ett program där de fick experthjälp av två terapeuter. I ett avsnitt sa en av terapeuterna att man ofta ger sin partner det man själv önskar. Om man vill ha närhet ger man sin partner det och surar när man inte får det tillbaka. 

Jag har tänkt på det mycket. För jag får så sjukt mycket ryggkli av Okapin och han får så sjukt mycket gulliga överraskningar av mig. Ingen är helt nöjd. Även om ryggkli och överraskningar såklart uppskattas av båda. 

(obs att detta är klippt ur ett sammanhang, läs hela inlägget här.)

Ja men det här känns ju så sant! Både i relationen men också när det gäller typ presenter. Om jag inte verkligen tänker efter vad jag tror att en person skulle bli glad för så köper jag alltid nåt jag själv gillar. Jag tänker att alla blir glada för presentkort på massage eller en bra duschkräm eller nya påslakan. Men så är det faktiskt inte.

Jaha, att man alltid ska behöva himla utvecklas på olika sätt.

Eller så får man träffa en partner som blir glad för samma saker som man själv.

 

3 reaktioner till “Att ge någon vad den vill ha”

  1. Åh! Vilken ögonöppnare!! Var tvungen att länka båda bff och maken samt kommentera inlägget till honom så han fattar. Därför jag är sur, ju! Tänker också på Carin Holmbergs Det kallas kärlek om hur ojämställt det är i par när det kommer till den där kärlekskraften (tror jag hon kallar det), där kvinnor ger mer av den än män i relationer.

  2. Jag vet! Det finns en norsk serie som funnits på svt play som typ heter ”må dere gifte sig” och parterapeuter följer par och ger dem uppgifter och kommenterar/konverserar om hur paret interagerar och beter sig. Superintressant! Där har de pratat om det här och det stämmer ju verkligen!

  3. Detta har verkligen etsat sig fast hos mig sen jag läste det först! Såå intressant!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.