Existensiella februari

Om du har tankar om livet eller döden. Känner ångest, undrar om du är i en kris, har svårt att hitta glädjen i vardagen. Om du är trött, svag, känner dig lite deppig, grubblig. Då KAN det vara årstiden. Jag tycker att så många jag känner har varit lite låga de senaste veckorna, klagat över åtminstone något av ovanstående.

Idag var det i alla fall soligt och fint och jag blev glad när jag klev av bussen och blev bländad på väg till jobbet. Jag borde verkligen passat på att få lite sol på lunchen.

Istället gick jag till gymmet bredvid jobbet och tränade ben. Jag har bett om ett program med fokus på löpstyrka, så jag kan springa i vår. Tränar noll procent av utseendeskäl, 100 procent av ångest över att känna mig så här klen. Är i väldigt dålig kondition just nu. Så svag. Usch, det gör inte precis min tidiga 40-årskris bättre.

Jaha det här var ju ett upplyftande inlägg.

Är du också lite grubblig just nu? Uppriktig fråga alltså.

9 reaktioner till “Existensiella februari”

 1. Men ååhh, ”skönt ” att höra att vi är fler just nu.. Har kännt mig så extremt låg, grubblig och melankolisk. Har typ funderat på döden och jordens undergång varje dag. Kan knappt titta på barnen för då börjar jag bara tänka på att vi inte kommer vara tillsammans för evigt..börja grina när jag tänker på när de var små..småbarnsåren (det fyller 7 och 10 i år). Vart tog tiden vägen? Och hur ska framtiden bli..för oss..våra barn och de efter oss. Känner mig så överväldigad av sorg och allt oroligt i världen. Puuhh! Vad livet bara tar musten ur en ibland. Men antar att man bara får flyta med och inte motarbeta detta så vänder det väl snart.. till våren i pollenallergins tid nån gång. Kramar till dig!

 2. Sannerligen! Tror också på årstiden. Idag när det var lite sol och barmark och inte becksvart när en gick hem från jobbet var det ju som om någon tänt ljuset i hövve?

 3. Jesus, JA. Det här kanske låter taskigt men det var väldigt skönt att läsa det du skrev. Jag och en kompis har pratat om detta till och från hela dagen i dag, att det ”är något i luften” (d.v.s. precis som du skriver antagligen helt enkelt FEBRUARI). Jag har vaknat på riktigt dåligt humör både måndag och tisdag morgon. Känner mig stressad utan anledning, sover inte så bra och känner mig allmänt opepp. Och det är många runt mig som känner likadant. Så jag tror att teorin nog kan stämma 🙂 Hoppas på det i alla fall. Så skönt med sol i dag och i morgon ska jag träna för första gången på rätt länge. Det är så sjukt hur stor skillnad det gör åtminstone för mig. Ibland blir jag typ provocerad av det käcka i det men vad gör man när det faktiskt funkar så pass bra. Kram på dig, snart är februari slut. Semlor och tulpaner kan man tänka på med.

 4. Jag är alltid grubblig men ångesten slår till med full kraft från mitten av januari och pågår till april typ. Mina bästa grejer för att motverka eller dämpa är 1. Äta d-vitamin från oktober fram till april (petar även i mig en blandvitamin för vegosar). 2.Efamol för pms-deppen 3. Boka nåt kul i början, i mitten och slutet av denna skitperiod. Vi kör alltid spa i november t ex.

  Nr 1 och 2 har på riktigt gett mig en helt annan livslust än vad antidepp någonsin gjort.

 5. JA! Har funderat på skilsmässa (har alltså ett heltigenom lyckligt äktenskap utom i just februari), mina livsval och om jag kanske är deprimerad på grund av odiagnosticerad glutenintolerans. Men allt detta försvann när det blev plusgrader och sol, haha. Brukar i och för sig bli ännu knäppare i humöret i maj när det blir sådär olidligt vackert ute, men det är jag liksom beredd på.

 6. Känner EXAKT SAMMA. Har funderat på att ta kontakt med samtalsstöd men kanske ska avvakta å invänta våren? Känns lättare idag dock med solsken.

 7. åh! skönt att läsa detta ja. varit arg och ledsen hela veckan, sover som en kratta.
  idag var jag så trött och stressad att jag började gråta på jobbet. men fick pepp av kollegor att skita i allt, så stängde datorn vid lunch, åkte hem, åt god pasta till lunch, plus en påse popcorn och en cholkadmuffins och sträckkollade snäll och rolig serie på Netflix. Sen kändes det lite bättre! t om ok att jobba igen lite från dagen här från soffan nu ikväll.

 8. Denna tid på året är min värsta. Från nyårsdagen och fram till våren börjar ”på riktigt”. Alltid grubblig, vissa år deppig. Hösten går liksom undan på nåt vis och jag uppbådar energi för att orka med mörkret. Men efter nyårsafton är jag liksom helt slut, nästan genomskinlig. Försöker överleva med mycket skidåkning, dagsljus, vänner osv Också lättare när en blir äldre och känner sig själv bättre. En vet att det är årstidsrelaterat och att det går över och var en kan göra för att ta hand om sig där emellan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.