Har du PMS?

Efter att jag hade haft den där egentiden jag skrev om, i lördags, och till och med sms:at ”det är ok om ni vill komma hem nu” när jag kände mig utvilad, åkte jag och handlade. Martin handlar nästan alltid i vår familj men jag tycker det är skönt att gå på Ica ibland, strosa runt i godan ro. Dessutom behövde vi mjölk.

När jag kom hem 17.30 sov båda barnen redan. Och jag blev så sur, nästan orimligt sur. Visst, det är svinjobbigt när barnen somnar sådär tidigt för man fattar att det ska till ett mirakel för att de ska sova hela natten. Men det var också något annat. Jag plockade in mjölken och bara JAG ÄR SÅ ARG!!! och Martin bara tror du att det är PMS? Men nej, det var nån annan ilska och jag var väldigt trött. Osugen på middag var jag också, så jag skar upp gurka och blandade till en dip och Martin fixade en ostbricka och sen kollade vi på På spåret. Surheten gick över lagom till intromusiken och sen blev det en fin kväll. Vi såg hela säsong 3 av Skam (otroligt stark säsong, tänker inte prata mer om Skam än så för alla som inte kollar spyr väl på det) innan vi gick och lade oss. Och sen sov barnen till 7.15!!!!! Det är verkligen ett mirakel alltså, nästan 14 timmar sömn.

Igår åkte vi pulka på förmiddagen och sen sov jag middag en stund och låg kvar och läste bok i sovrummet. Och på kvällen lade jag mig samtidigt som barnen. Nu borde jag bli otroligt pigg snart. Ser fram emot det.

20 reaktioner till “Har du PMS?”

  1. ….och sen tog jag ett gravtest och det VISADE POSITIVT! Närå, funderade senast igår på hur omständligt det är att sterilisera sig.

   1. Det är ganska omständligt. Så omständligt att jag valde hormonspiral istället.

 1. Ägglossning? Jag får PMS-liknande känningar vid ägglossning OCKSÅ, lättirriterad, arg eller gråtfärdig av ingenting. Det har blivit värre på sistone, börjar bli jobbigt att bli påverkad av det varannan vecka typ 🙁

  1. Ja men exakt rätt i tiden. Näe ska man vara känslosam två gånger i månaden nu också? Blä. Tack för tips, ändå bra att ha lite koll.

   1. Jag hoppas att det är övergående att ha det så, påverkas säkert av mycket annat runtomkring…

    Jag känner dock att det är så… skämmigt(? Obs! Bara min egen känsla om mig själv, tycker inte det om någon annan, konstigt det där) att bli påverkad av PMS, trots att man inte kan göra något åt det liksom. Önskar att det vore lika ok att säga att man har PMS som typ förkylning eller huvudvärk. Aja, det var ju kanske ett snedsteg från topic 😉

 2. Det har förflyttats från ägglossning till mensen för mig, det arga. Det ställer till det för jag ska tydligen äta mina piller från ägglossning fram till mensen första dag men SCREW THAT för nu tänker jag fan ta en tablett! Sov gott, Hanna! 🙂
  Och tack för tips om Loranga, har väl lyssnat på Emil i Lönneberga 3567 gånger vid det här laget…

  1. HAHAHA!!!!!!! Om jag inte hade varit så mån om att hans respekt för mitt hormonella mående hit och dit ska kvartstå hade jag absolut sagt så.

  1. Men skönt att läsa för mig ändå, även om jag såklart önskar att du slapp. Det är ny kunskap för mig detta, om ägglossningen.

 3. Jag känner fan av min ägglossning mer än jag känner mensen? Ont-i-magen alltså. Humöret kan jag inte uttala mig om men är väl småsur hela tiden :D. Är detta ett fenomen efter barnafödande? (Har två kids)

 4. Joooo, jag önskar att du skriver ETT helt inlägg om Skam (om det nu mot förmodan finns folk som spyr på det)!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.