Just nu i juni

Jag måste
… göra klart några jobbsaker jag borde ha gjort igår. Fast då kändes det viktigare att bara vabba. Och att sova middag med Arve som en liten sked i soffan.

En sak jag inte längre ”måste” är i alla fall att fixa med våra gröna växter. Jag och Arve planterade om yuccapalmerna i större krukor och bytte ut de trötta fikusarna mot kantdracenor. Fikusarna hade kanske hämtat sig, men en bra grej mamma har sagt en gång är att man kan se krukväxter som snittblommor. Att man har dem så länge de är fina och byter ut dem sen istället för att försöka hålla liv vid nån halvvissen växt. Martin ville visserligen ha monstera och de är ju fina, men mår väl inte toppen av direkt solljus. Jag vill bara ha lättskötta växter som klarar lite torka.

Vår bakgård är ganska lummig om sommaren.

Jag imponeras av

… alla som springer maraton idag, kan knappt föreställa mig hur vidrigt det skulle vara att springa två halvor direkt efter varandra.

Jag längtar efter

… att åka till Grekland. Jag längtar helt otroligt mycket. Jag har redan gjort en plan för hur dagarna ska se ut. Viktigast: när barnen är med i Bamseklubben ska jag (och mamma?) ligga på en solstol på stranden och läsa böcker.

Jag inspireras av

… sommar! Somriga recept, somrigt smink, semesterplaner. Allt känns så enkelt.

Jag drömmer om

… att Martin ska bli bra i ryggen (han har alltså ett svårt diskbråck som ska opereras).

Jag googlar på

… vilken sololja med spf som har den mest klassiska doften. Vill lukta kokos på semestern.

Jag är peppad på

… våra planer för sommaren. Att vara ledig med en treåring och en sexåring (föräldraskapet är enklare än nånsin, älskar när barn blir tre år) och att träffa vänner, grilla, bada, göra utflykter, åka till sommarstugan, fest. Den här tiden är nästan som bäst, när allt ligger framför en.

Listan kommer från Sandra Beijer/Niotillfem via Teknifik.

3 reaktioner till “Just nu i juni”

  1. Hej Hanna! Tack för din härliga blogg med många bra tips!
    Ville bara säga att jag nyss var inne och bidrog till en förlossning på Panzi-sjukhuset i Kongo. Min sambo gav mig pengar till 3 mån Storytel i Mors dags-present men jag tyckte att åtminstone en del av den summan kunde gå till att göra skillnad på riktigt. Verkar som om kampanjen fått bra spridning i år. Har ni märkt skillnad efter att ha jobbat mer med influencers? Du gör ett toppenjobb! Hälsningar Linnéa

    1. Nä vad fint gjort av dig! ❤️ Ja absolut, det är allt svårare att nå ut via Facebook pga algoritmer osv, men ändå blev insamlingen bättre i år. Tusen tack Linnéa, blev SÅ glad nu.

  2. Haha, min mamma resonerar helt tvärtom angående krukväxter. Hon kan INTE slänga en krukväxt som har minsta lilla liv kvar i sig. ”Det vore som att slänga ut ett husdjur”. Så hemma hos dem finns det massor av knotiga växter med typ tre blad kvar i toppen. 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.