Kemisk ångest

Åh vad jag ogillar kemisk ångest. Jag kan dricka två glas vin och ändå vakna i ottan med en stark känsla av psykiskt obehag. Idag var inget undantag. Det var nästan så det var härligt att Arve vaknade klockan sju och viskade ”hej mamma, var har du varit?”  Då hade jag sovit prick tre timmar. 

Jag förklarade nåt om vuxendisco och sen gick vi upp och gjorde välling. Juni vaknade också och jag slumrade i soffan medan de kollade på tv och lekte. De bråkar väldigt mycket just nu, men var snälla och lugna i morse, puh. 

Klockan åtta väckte jag Martin, han flög upp ur sängen och ut till barnen så jag kunde stänga in mig i sovrummet och få några timmars sömn till. Då hade ångesten lagt sig. Och tack och lov för det: jag hade liksom inget att ha ångest för. Det har jag väl aldrig längre, drack till exempel inget efter 23 för att vara fräsch idag osv, en rejäl vuxen så att säga. Jaja, nog för att jag dansade typ en slags frigörande dans till nån stark låt, men vem bryr sig. Kan man få leva ut lite eller. 

6 reaktioner till “Kemisk ångest”

 1. Å vilken igenkänning! Jag hade det ofta förr och många gånger fanns det fog för det när jag drack för mycket, inte va stabil och det krånglade med nån pojkvän/ex etc (ringer fyllesamtal, spyr utan för Grönt & gott och är allmänt ung typ). Har varit ganska förskonad från det på senare år men så efter en möhippa i början av sommaren så hade jag sån ångest dagen efter… Och ändå var jag städad, tog det lugnt hela dagen och kvällen men olustkänslan dagen efter var vidrig! Det va starten på en av mina värsta somrar där jag mådde lite halvkasst hela tiden hade lite ångest och fick börja ta medicin mot min pms. Nu vet jag inte om det hänger ihop men i mitt huvud så började det den söndagen och sen så var det ett konstant moln av mer eller mindre ångest ända fram till i början av september. Usch, vidrigt. Oj, detta blev långt, haha. Kände bara igen mig så mycket i känslan och fick väl feeling. 🙂

  1. Förlåt sent svar. Vad intressant! Undrar om den kemin fick igång det där molnet? Jag blev som vanligt igen efter halva dagen… tack och lov för att vara vuxen och inte göra alla de grejerna som du beskriver. Been there osv… kRAM!

 2. ”Typ en slags frigörande dans till nån stark låt” – åh men så härlig du är!
  För övrigt, känner också igen kemiska ångesten, nästan uteslutande alkohol i kombo med för lite sömn som är orsaken.

  1. Ja, alkohol är definitivt boven och för lite sömn får jag alltid eftersom jag vaknar så tidigt pga ångest/oro i kroppen.

   Tack snälla!!!

 3. Hur fick du kemisk ångest?
  Jag fick kemisk ångest efter p-piller man har tagit i ett par år. och före p-piller så hade jag absolut ingen ångest alls.

  1. Oj vad intressant. Tror inte det hänger ihop med p-piller för mig utan bara med alkohol. Men otroligt intressant om det skulle hänga ihop med p-piller…. tack för att du skrev!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.