Bra recept på hummus

Jag har bara misslyckats med hummus tidigare. Den har blivit som klister. Men så googlade jag lite mer och fattade att man 1. Ska tillsätta mer av spadet än jag gjort tidigare och och 2. Vänta med oljan till sist. Då blev den så god.

Recept:

  • 2 tetra kikärtor (eller så klart ännu hellre koka egna)
  • 5 matskedar tahini
  • En citron
  • 1-1,5 tsk salt
  • Vitlök, spiskummin
  • Bra olivolja
  1. Häll av kikärtorna över en bunke så att du sparar spadet – viktigt. 
  2. Mixa kikärtorna tillsammans med ca 2 dl av spadet och saften från en hel citron (citronen tar bort eventuell bismak från tetran så ta inte mindre än så) med stavmixer eller i mixer. Tillsätt mer spad om den blir för tung i konsistensen. 
  3. Smaksätt med pressad eller finhackad vitlök (inte för mycket för då blir smaken för vass och då är jag ändå vitlöksälskare) och ett par teskedar spiskummin. Det går också att smaksätta med färsk basilika, att mixa med soltorkade tomater, lök, chili, lämna gärna en kommentar med din favorit!
  4. Ringla över olivolja. Klart! 

4 svar till “Bra recept på hummus“

  1. Catharina skriver: Svara

    Detta är min favorit (hummus-receptet är typ i mitten). http://veganutmaningen.se/2016/11/01/sondag-matvetesallad-med-rostad-mandel-hummus-och-avokado/ Älskar att slippa behöva ha tahini hemma! Håller med om att man får vara försiktig med vitlöken, och smaka av efter hand man har i citron för att få bästa smaken!!

    1. Men gud vad gott! Tack!

  2. Åh tack, älskar hummus men har aldrig lyckats. Aldrig använt något spad alls… 🙂

    1. Ja vad kul! Hoppas receptet funkar fint för dig!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.