Mina bästa barnvåfflor 

  • 100 g smör (uppdaterat: använder istället 1 dl rapsolja)
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl kruskakli
  • 1 tsk bakpulver
  • 5 dl mjölk
  • 2 ägg

1. Smält smöret och låt det svalna. Blanda de torra ingredienserna i en stor skål. Vispa i hälften av mjölken till en jämn smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och matfettet.

2. Grädda våfflorna med lite smör i laggen.

Om man vill: Det går jättebra att blanda i lite finrivna morötter eller nån annan grönsak, hackad fryst spenat eller vad man känner för.

2 svar till “Mina bästa barnvåfflor “

    1. Jag bytte ut en dl mot grahamsmjöl när jag gjorde dem igen, och lade till ett ägg. Funkade fint!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.