Mottot hänger kvar

Mitt motto innan jag fick barn var ”det ordnar sig”. Under barnens första år ändrades det till ”man kämpar på”. Uh vad jag kämpade på, genom kruppnätter och nattskräck.

Nuvarande motto är ”ja ja, nu blev det så här” och syftar på att man ofta gör det bästa man förmår i stunden, med blandat resultat.

Som dagens pannkakor.

Men när pannkakorna blir misslyckade (eller om man har trista pannkakor i kylen) kan man testa rätten panki-panki. Den kom jag på när jag var ca tolv och stekte pannkakor åt mina syskon. ”Nej, det här är panki-panki, de ska se ut så här!”

Klipp eller skär pannkakor i mindre bitar. Stek med mycket smör och lite socker och kanel så de blir nästan lite knapriga men fortfarande mjuka.

Klart!

7 svar till “Mottot hänger kvar“

 1. Camilla skriver: Svara

  Måste fråga efter Panki-panki nästa gång jag ska ut och äta! 😘

 2. Bra där!

  Då barnen kliar sig i huvudet pga vad som visar sig vara löss och inte kliig hjälm under fjällresan: ”jaja nu blev det så här”, och åker vidare i solen. (Tog hand om problemet kvällstid ändå)

 3. du är geni. panki panki

 4. Jag introducerade ”jaja nu blev det så här” för 2 vänner när jag var på Gotland härom veckan så nu är det vårt motto också. En av tjejerna tror jag till och med har påbörjat ett korsstygnsbroderi pga awesome motto. <3

  1. Haha men åh vad härligt!

 5. Louise skriver: Svara

  Ja jävlar vad man bara kämpar på.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.