Plåtmat

Ikväll var Malin och Sara hos mig. Jag köpte rökta räkor och gjorde aioli och ceasardressing. Gör alltid majosåser med stavmixer, det är så enkelt.

På ett bakplåtspapper (tack Tuvessonskan för inspiration att laga all mat på en plåt) lade jag bitar av färsk blomkål, skivad (rå) färskpotatis med tvättat skal, morotsstavar och en delad citron. När blomkålen fått färg och potatisen mjuknat (ca 20 min, 225 grader) rev jag parmesan över blomkålen och satte in plåten en stund till. Serverade med babyspenat och stekt halloumi. Klämde över den varma citronen. Glömde pinjenötterna.

Längst uppe till höger en otroligt krämig burrata med tomater och basilika. Hade också baguette i frysen som jag värmde i ugnen. Chipsen är Gårdschips parmesan, de är urgoda.

Jag tycker det känns tryggt att servera smårätter, det är alltid något som går hem.

Som vanligt är jag alltid glad för matlagningstips från er! Vad äter ni under sensommaren?

8 reaktioner till “Plåtmat”

  1. Kokt färskpotatis med gräddfil, stenbitsrom (tångrom för vegon) citron och klippt gräslök! Typ som bakad potatis fast massa små potatisar istället. Det gör inte ont med en klick salt smör till heller. Tar ingen tid alls bortsett potatiskoket och är så gott.

    På landet gör jag foliepaket med färska rödbetor i kvartar (med skal, skrubbade bara) smör och flingsalt och bakar direkt i glöden på grillen. Oftast som tillbehör men i slutändan är det så gott att jag lätt skulle äta bara det, kanske med en sallad på bladspenat, ruccola, vinägrett på balsamico och lite smulad getost på toppen.

    Nu blev jag hungrig. Typiskt.

    1. Nej men gud vad gott! Måste äta mer färskpotatis så länge säsongen varar känner jag.

      Är tokig i getost.

      Tack för superbra tips!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.