Värma upp mat flera gånger

Idag är det tydligen internationella dagen mot matsvinn eller något sånt? Passar PERFEKT för mig för igår upptäckte jag detta:

”Många tror att mat som värmts upp en gång efter tillagning måste slängas. Men det stämmer inte, menar Christina Lantz, mikrobiolog på Livsmedelsverket.

– Det finns egentligen ingen gräns för hur många gånger du kan värma upp din mat, så länge du värmer den så att den blir rykande varm och sedan kyler ner eventuella rester.

Läs mer här!

Jag hade nämligen gjort köttfärssås på 1 kg kravnöt och tycker själv jag är KING av bolognese. Dyra tomater, fick puttra flera timmar osv. Så blev det denna gång nån konstig bismak… typ besk? Den gick ej att kamouflera med ketchup och parmesan till spagetti (det var inte äckligt men ändå) så jag gjorde först en lasagne av hälften och det var väl ok men ändå inte gott-gott. Dög till några matlådor och jag och syrran tvingade i oss en varsin portion mest för att bechamelen och osten var ljuvlig.

Men igår värmde jag i alla fall upp den andra hälften av köttfärssåsen och gjorde tacopaj av den.

Kul det skulle vara om Sofia Wood eller Goda grejer gjorde en tacopaj förresten? Lol.

Ja jag hällde alltså en påse tacokrydda i köttfärssåsen och en burk stark tacosås blandad med en burk crème fraiche och massor av riven prästost ovanpå.

Det blev i alla fall jättegott. Sista man vill är ju att göra sig skyldig till att slänga KÖTT.

Ja det är orimligt att äta kött men nu gör jag det ibland.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.