Bukarest

Vi har åkt kors och tvärs i staden mellan familjer, centret och hotellet. Jag skulle verkligen vilja åka hit privat någon gång, Rumänien har en intressant historia och staden är väldigt vacker. Jag skulle till exempel vilja gå in i denna byggnad:

Parlamentspalatset (rumänska: Palatul Parlamentului) är en byggnad i Bukarest som fungerar som Rumäniens parlament. Det är världens näst största administrativa byggnad efter Pentagon i Washington D.C., USA och en av de dyraste byggnader som någonsin har byggts och kostade på sin tid motsvarande 10 miljarder dollar. Det lät uppföras av kommunistdiktatorn Nicolae Ceaușescu, och kallades under kommunisttiden för Folkets hus (Casa Poporului), ett namn som många rumäner ännu använder. (Wikipedia)

800px-Unirii_Boulevard_and_Palace_of_the_Parliament

Unirii Boulevard and Palace of the Parliament” av Pudelek (Marcin Szala) – Eget arbete. Licensierad under CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons.

Fast nu är såklart fokus på jobbet och det är intressant, gripande och lite tungt. Nu ska jag skriva rent mina anteckningar från dagen och sen sova. Tidigt imorgon åker vi mot bergen.

8 reaktioner till “Bukarest”

  1. Var där på charter (!) när jag var fjortis. Det var på Ceaușescus tid. Det var inte som jag hade tänkt mig, om man säger så…

  2. Helt fel inlägg att kommentera på, ber om ursäkt…

    Väntar bebis om några veckor och har en treåring hemma. Nu velar vi kring vagn, dubbel eller inte. Har för mig att du har ungefär lika många år mellan dina barn. Hur resonerade ni? Har också för mig att du fick tag på vagn billigare utomlands, stämmer? Tack på förhand!

    1. Gud vad jag är glad att vi köpte vagn. Många sa dock att det skulle vara onödigt och klarade sig med ståbräda men jag tyckte det var toppen och använder den fortfarande varje dag till och från föris (ibland har de varit på utflykt och är trötta på väg hem, ibland är det bråttom på väg dit) och när vi ska till stan och vara borta några timmar osv. Vi funderar på att sälja den i vår, när J är fem år.

    2. Och vi köpte den i Holland, i UK använder de nåt läskigt flamskydd har jag för mig. Köpte på Babyplus.nl, det var toppen. Förlåt kort svar, är ute en sväng 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.