En halv dag i Amsterdam

Amsterdam var ju en himla mysig stad. Som en liten blandning mellan Berlin och Köpenhamn? Jag hade ungefär fyra timmar innan tåget skulle gå men hann se ganska mycket av stan, för att vara på så kort tid. 

Först tänkte jag äta lunch på Roses’s Cantina (mexikansk som jag hört ska vara bra), men den var stängd, så jag åt på en italienare i närheten. Pasta med vitt vin och tryffel. 

Sen tog jag spårvagnen till moderna museet, Stedelijk. Det var fint! Jag såg den fasta utställningen samt ”Zero” och fångades upp av Tino Sehgals ”This Progress” som jag inte hört talas om tidigare. Vill inte spoila ifall nån av er ska gå dit, men det var en intressant upplevelse. Om en flicka frågar dig ”What is progress” så följ bara med henne. Här är jag utanför, flankerad av tokig man vars fru tar kort på mig.  

 
Sen gick jag mot Jordaan och shoppade lite längs vägen. Eller ganska mycket faktiskt. Särskilt på COS, det var en mindre butik än i Stockholm vilket gjorde det enklare att hitta något. Här är en del av allt jag provade. 

 
Mitt intryck baserat på en halv dag: cyklar i tusental, kanaler såklart, fina små butiker, folk som är trevliga och bra på engelska, enkelt att åka kollektivt, massor av museum, bra stämning. Vill snart åka dit igen!

   
   

2 reaktioner till “En halv dag i Amsterdam”

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.