Kryssningsproffs?

Jag fick en kryssning i julklapp av Viking Line och snart ska vi åka ”Gabriella” till Helsingfors. Två nätter till havs, en dag i staden. Via Peppe har jag fått fina tips på vad vi kan göra under dagen. Om det blir fint väder lite sightseeing, lite lekplatshäng. Om sämre väder kanske Sea Life center.

Men själva färjeresan. Hur krångligt är det att ta med dubbelvagnen? Finns det gott om hissar på färjan? Annat smart att tänka på? Vi har förbokat Viking Buffé och frukost till båda resorna (jag vet, jag är torr och praktisk) med tidiga sittningar så den delen är lugn. Jag är bara så ovan att åka färja nu för tiden. Annat var det under min uppväxt, då visste jag väl på öret vad ett 8-pack kexchoklad kostade mellan Göteborg-Kiel.

bright-lights-gabriella-1130x369

7 reaktioner till “Kryssningsproffs?”

 1. Kryssningsproffs – jag!! Det går nog inte att köra den vagnen in i en vanlig hytt på Gabriella men annars funkar den väl (iaf om ni använder den som enkelvagn)

 2. Kändes som om mina tips var lite fattiga. Så här kommer ett par till: Loppiset på Sandvikstorget. Brukar ge Vidar två euro och så får han köpa leksaker för det (finns också kläder, prylar, möbler etc). Naturhistoriska museet på Arkadiagatan (gratis för barn), bra om det regnar.

  Bered er på en del fyllon på båten.

 3. Jaaa vad roligt att julklappen kommer till användning!

  Fyllan varierar något beroende på veckodag ni reser. Mån-ons är det lugnast. Sen reser ju generellt sett fler barnfamiljer på sommaren.

  Ville Viking är toppen, Esme älskar! Så ta med kottarna på barngrejerna ombord, det är det värt. Vi gillar ej buffe-stojet (barnen blir också helt stissiga) så jag skulle rekommendera a la carten. Barnbuffen serveras även där.

  Hoppas ni får en grym resa!

  1. Vi reser fre-sön så säkert en del fylla, men äsch. Typiskt, har redan bokat och betalat buffé. Men vi är så snabba in och ut på middagar med barnen och äter den tidigaste sittningen både dit och hem så hoppas det är ok.

   Tack så hemskt mycket!

 4. Vi var på kryssning till Helsingfors under påsken och eftersom det var lite kallt och blåsigt besökte vi Sealife men blev besvikna. Kändes mest trångt och hade liksom inget extra. Ungefär som Aquaria. Däremot utnyttjade vi dagskortet på spårvagnen flitigt. Superbra sätt att se staden på för stora och små.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.