Las Palmas

Sara skrev och bad mig lägga upp inlägget om Las Palmas igen. Här kommer det. Har ni tips om bra hotell eller typ sevärdheter i just Las Palmas så skriv jättegärna i kommentarsfältet. Blev nu svinpeppad på att åka dit nästa jul/nyår när pappa fyller år. Vi har pratat om bland annat Island, New York, Florida eller Sydafrika, men jag vill helst inte flyga jättelångt. Las Palmas är sån bra kombo av olika saker… Jaja, här kommer i alla fall ett nlägg i repris, ursprungligen från 8 januari 2013.


 

Viva Las Palmas

(jag vet, så lökig rubrik)

Jag älskar nu Las Palmas, bland annat tack vare att där finns

  •  en tre kilometer lång och fantastiskt välskött sandstrand med klart vatten, mysig strandpromenad och utan trängsel
  • “gamla stan” med kullerstensgator, historia, katedral och museum
  • en stadskärna med bland annat El Corte Inglés (varuhus motsvarande NK/Åhléns city fast större) samt Zara, Massimo Dutti och massor av andra butiker
  • kombinationen storstad och bad samt att allt ligger så nära (vi bodde precis vid stranden och hade ändå mindre än tio minuters promenad till ovan nämnda varuhus)
  • massor av fina, rena och inhägnade lekplatser, vår favorit låg vid ett gammalt “slott” och hade en servering intill där man kunde ta ett glas vin
  • åtminstone två gigantiska köpcentrum inom promenadavstånd
  • mysig stadsdel med gågata och massor av butiker (H&M, Benetton etc)
  • många utflyktsmål, bland annat till djurpark, bergsbyar, andra orter/stränder på ön
  • behagligt klimat

Åk dock inte till Las Palmas om du känner dig stressad av en mulen förmiddag. För vår del var det bara skönt att vädret växlade lite, det var aldrig svalare än att vi (och barnen) kunde gå i t-shirt om dagarna, men första dagen hade vi en kort (fem minuter?) regnskur och det var molnigt nån halv dag här och där.

Sammanfattat är jag oerhört tacksam för den här resan, vi har haft det så himla bra. Alla har varit friska, flygresorna (som jag bävat för, Juni är inte precis den stillsamma typen av barn) har gått helt sjukt enkelt och vi har badat, ätit god mat och bara haft helt fint och roligt. Vill boka resa för nästa jul och nyår med en gång.

20130108-11233620130108-112233 20130108-11244020130108-11245220130108-112411

Så här skrev förresten Pär då, han är sånt proffs på aktiv semester i Spanien:

Hello! Läser ikapp lite i Readern och såg din post. Jag jobbar ju lite på Kanarieöarna med mina vandringsgrupper och passerar Las Palmas. Första gången jag åkte förbi så var jag inte så imponerad, sen blev det bättre och bättre och nu senast tyckte jag jättemycket om staden och strandpromenaden. Två tips:
1/ Torsdagar så har dom tapas-kväll i gamla stan. Varje tapas kostar typ 2 € och då ingår en öl eller ett glas vin. Jojo.
2/ Åk upp till Tejeda en dag. Herregud så vackert det är mitt på ön, helt fantastiskt. Vi bor på ett superfint hotell vid Cruz de Tejeda (1500 meters höjd) och utgår därifrån. Hyr bil superbilligt och kör upp eller ta någon av de väl fungerande lokalbussarna. Här är massa bilder, typ hälften är från Gran Canaria.http://www.flickr.com/photos/par/sets/72157628290475989/

I november åker jag dit igen i 3-4 veckor, ska bli så kul! Har dessutom tre bergslöpningsprojekt där nere, får se om något av det blir av.
1/ Springa från södra till norra Gran Canaria
2/ “Springa” från havsnivå till toppen av Teide (och tillbaka?)
3/ Springa vandringsleden över La Palma

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.