På charter i januari

Vi bor på Sunwing Fañabe Beach, ett riktigt charter-/familjehotell med uppvärmda pooler, massor av aktiviteter och barnklubb. Så här var vår första hela dag, alltså igår:

Arve vaknade supertidigt så han fick se en film i väntan på att övriga familjen skulle komma till liv. Men frukosten öppnar i alla fall redan sju, skönt för morgonpigga ungar. 

Det var fortfarande mörkt ute när vi gick längs den upplysta poolen mot frukostmatsalen. Vi satt ute och åt pannkakor, ägg, mackor, yoghurt och färska frukter. Efter frukosten gick Martin till gymmet medan jag och barnen träffade Lollo & Bernie. Arve sprang fram och kramade dem direkt, han har väl kollat på deras sång på youtube ungefär hundra gånger.  

  
Sen lämnade jag Juni i barnklubben och lät Arve sova middag på rummet. Jag läste en stund. När Martin tränat klart och simmat lite hade jag tänkte gå ut och springa, men det var så himla varmt. Istället gick jag till hotellets SATS-gym och sprang 3 km på löpbandet.    

  
När Junis barnklubb var slut, hon hade haft jättekul och fått en ny kompis, badade hon och jag tillsammans. Poolerna är uppvärmda och det var 30 grader i vattnet igår. 

När Arve vaknat åt vi lunch tillsammans hela familjen, i baren vid poolen. Sen badade Martin och Juni medan jag och Arve lekte i Miniland.   

 
På eftermiddagen gick jag till spa-avdelningen för en ansiktsbehandling och en pedikyr. Två timmars total avslappning. Det var en jättebra svensk hudterapeut och eftersom jag redan använder Decleor fick jag bra tips. Och rena porer. 


Vi åt middag på en restaurang vid havet och sen gick vi till minidiscot så barnen fick dansa en timme innan läggdags.   

Sen satt jag och Martin på altanen, delade en flaska vin och pratade om livet. Nej, det gjorde vi inte. Vi somnade väl nästan före Juni. Alltså sol, bad, träning, behandlingar och vin till maten. Sov som en stock. Arve också, han verkar trivas med dundrandet från ACn. 

Det här lät ju nästan orealistiskt skönt, men det är det också. Enda minus hittills: en kackerlacka i badrummet (städaren kom direkt och sprutade nåt medel). Alla som har barn fattar ju också att man mutar med varsin iPad eller äter middag i ganska raskt tempo. När barnen är större kommer man väl ligga och sola ifred och längta tillbaka till mjuka, svala småbarnsarmar om halsen. 

Idag vill jag gå till nån marknad jag hörde om och doppa fötterna i havet. Men just nu badar Juni och Martin i poolen och jag passar Arve här.  


Ok, vi hörs snart igen! 

12 reaktioner till “På charter i januari”

  1. Hej! Jag har en fråga till din frågelåda. Vad hette den nu igen? Hanna svarar…?

    Mammakroppen. Hur tycker du att man ska förhålla sig till den, hur förhåller du själv dig till den. Klädstorlekar, pressen utifrån, acceptans/förändring. Har själv fått mitt andra barn ungefär samtidigt som du och uppskattar att du skriver så lite om kroppsnojor och kroppens utseende. Samtidigt är det just därför jag är nyfiken på hur just du tänker kring detta 🙂 Ibland får man ju några vibbar, då du skrev att du vägde x kilo för mycket till exempel eller då du skrev att det inte var skönt att springa och jag funderade om det var för att gå ned i vikt du sprang osv, lite andra småsaker angående kläder och sådant.

    1. Hej! Jag vill helst inte skriva ett nytt inlägg om detta då en del blir stressade av sånt, men svarar såklart gärna här! Jag springer inte för att gå ned i vikt, tror det är svårt att bli smal av träning. Jag tycker om att känna att jag orkar jogga uppför en rulltrappa utan att få svarta prickar i synfältet och att känna att kroppen orkar saker. Jag tycker tydligen inte tillräckligt mkt om det för att träna styrketräning dock, det tycker jag är sjukt tråkigt. Och jag orkar bära mina barn långa sträckor och det tycker jag räcker i styrka just nu (även om min kropp såklart, inte minst långsiktigt, skulle må bra av starkare muskler). Men kondition är prio för mig och det är inte pga förbränning.

      Angående att springa fast det inte är skönt, det skulle jag faktiskt kunna blogga om för jag har ett sånt inlägg på lut ändå. Tack för din kommentar och fråga.

  2. Åh!! Underbart! Jag har bara hört bra om Fanabe, om vi nånsin kommer iväg igen skulle jag gärna boka det. Och hur underbart låter det inte att ni hinner träna, gå på behandlingar osv…!! Fantastiskt!!

  3. Åh nu får jag längtan tillbaka! Vi bodde på det hotellet i oktober förra året. Håller med om att enda minuset var en kackerlacka i bedrummet :).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.