Så himla bra tips om semester med barn! Tack!

Jag är mycket tacksam för att ni tog er tid att tipsa om barnvänliga semestermål i Sverige. Vill åka till vartenda ställe! Några av dem kanske under sensommaren, innan de stänger inför säsongen. Några så snart det bara går.

Jag tror kanske inte jag får med syrran på det här, men här är min plan hittills:

semester

Första stoppet blir Norrköping för en heldag på Kolmården. Sen sätter vi oss i bilen och kör vidare till Jönköping där vi bor på hotell en natt. Kanske besöker vi stans äventyrsbad? Därefter kör vi vidare mot Falkenberg där vi bor en natt hos en kompis och hennes kille. Badar och grillar. Nästa stopp blir Göteborg där vi bor på hotell en natt, går på Liseberg och Universeum. Och sen vidare till Karlstad där vi stannar ett tag.

Om kompisen i Falkenberg är bortrest just då (alla har ju inte hunnit boka sin semester ännu) så åker vi direkt Jönköping-Göteborg. Men kanske istället tar en natt på Vann i Lysekil på väg mot Karlstad. Trevligt förslag på semester va? Inte så galet långa sträckor att köra heller, Arve får ju panik av att åka bil i vaket tillstånd.

10 reaktioner till “Så himla bra tips om semester med barn! Tack!”

  1. Förlåt för party poopern (kanske party startern?) men ska ni inte byta ut Jönköping mot Gränna istället? Eller kombinera, dygnets vakna timmar äro många med barn har jag förstått. När jag var liten så var i Gränna och kollade på polkagrisgörandet och det var så himla spännande så vi tvingade våra föräldrar att göra det år efter år efter år. Tycker ni att det kanske en bara kan göra nån timma eller så så kan ni alltid åka nån mil och ta färgan till Visingsö där det finns ett litet minizoo och man kan hyra cyklar och utforska lite.

  2. Sväng förbi Nordens Ark på väg upp mot Karlstad (kanske istället för Vann – de har även hotell),, det är UNDERBART!

  3. Ja, Gränna/Visingsö är ju supermys! Och så skippar ni vårt s.k. ”äventyrsbad”, det behövs renoveringar där och känns hyfsat ofräscht. Däremot badet i Skövde… En sån dröm! Vi åker hellre dit än till vårt egna badhus.
    Lycka till! ?

  4. Vi hade ett stopp inne i Norrköping förra sommaren, åt middag ute med våran då ett och ett-halvtåring och spenderade sen en härlig sommarkväll i en superfin lekpark precis vid vattnet inne i stan. Sen hade de barnutställning på arbetets museeum så vi kunde turas om att gå på den ”vanliga” utställningen och hänga i barnområdet. Sjukt god mat i cafeet också!

  5. Håller med föregående talare om att Nordens ark är väl värt ett besök. Superbra djurpark! Om du ändå tänkt dig Vann är det inte långt därifrån.
    Mina föräldrar har stuga nära Vann och bilade därifrån till Karlstad förra sommaren och i Dalsland på väg upp ligger ett jättemysigt kafé och deli i en gammal samhällsbyggnad. Kommer inte ihåg vad stället hette nu, men det var lagom tills man behövde en bit mat och låg på vänster sida.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.