Skidsemester bokad

Några av mina bästa barndomsminnen är från skidsemester med familjen. Att gå i skidskola, på after ski och minidisco, träffa nya kompisar. Ha konstant röda kinder, sjunga i sittliften, förlora mot min lillasyster i Bamsecupen och skylla på att jag åkte utan stavar?, äta middag i långkalsonger.

Det här vädret gör en ju helt sugen på vintersemester och nu ska vi få prova en långhelg i Kungsberget. På mitt förra jobb hade vi Kungsberget som kund och det är en så fin anläggning, bara två timmar från Stockholm. Dessutom satsar de väldigt stort och förutom massor av nybyggda boenden är årets nyhet en åttastolslift och fyra nya pister. Jag är så peppad!

Om barnen var större skulle jag köpa säsongskort (julklappstips) och åka dit varje helg. Det skulle ändå bli billigare än barnens balett och bollskola…

2 reaktioner till “Skidsemester bokad”

  1. Jag har också massa minnen från barndom med stugliv och slalom (och senare snowboard när jag blev för cool). Förra vintern kom barnen upp på skidor och det var så otroligt roligt! Det är dessutom en lyx att ha en gemensam hobby för hela familjen (vilket jag är tacksam för att vi har möjlighet att ha då det verkligen är en klassfråga). Jag är uppvuxen med Trysil och Branäs, men är galet sugen på att testa Kungsberget så nära Stockholm! Är det första gången för er som familj eller har ni åkt tidigare?

  2. Jag äääälskar skidsemester!! Vi var i Kungsberget för första gången förra året. Det var bra och fint. Finns även längdspår. Det som jag gillade minst var utbudet på barnbackar, en är väldigt flack – och helt perfekt för de minsta – men sen blir steget till nästa barnbacke ganska stort. Petitesser ändå, älskar snö, skidor, umgås, vara ute och kura ihop sig vid en bra till middagen, helt slut. Bästa maten var på stora restaurangen, håll er borta från hamburgerhaket. Tips om man vill åka bra längdspår är att ta sig till Högbo. Finns även fik, små butiker mm på det fina bruksområdet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.