The Steam i Västerås

I fredags gick jag lite tidigare från jobbet och så tog vi bilen till Västerås och nybyggda hotellet The Steam. Det är en gammal ångpannefabrik som byggts om till hotell och spa.

Det första vi gjorde var att blåsa upp armpuffarna och gå till Kokpunkten, ett ”actionbad” i samma byggnad. Badet var smart uppdelat med olika våningsplan vilket gjorde det enklare att besöka med småbarn, och en fredagseftermiddag var det ganska lugnt där. Barnen åkte en gul vattenrutschbana en miljon gånger, den var perfekt för dem. Och så simmade vi i en sån där virvelström och tjöt av skratt.

Efter badet åt vi trerätters middag i restaurangen. Det var en jättefin meny och vi fick väldigt bra service. Överlag var personalen på hotellet lyhörd, flexibel, varm. Som att de fixade fram frukt till barnen innan badet och gjorde en barnanpassad variant av desserten till dem.

iPad och hörlurar, perfekt när barnen har ätit upp och är lite trötta men föräldrarna vill äta i lugn och ro.

Vid 20-tiden gick vi upp och lade barnen och sen kollade vi på sista avsnittet av Ozark. Vårt rum låg på våning 9 av 18 och hade ett enormt fönster med utsikt över Mälaren. Vi sov med gardinerna fråndragna, det var så vackert att se solen gå ned och upp.

Ni vet hur jag känner för hotelltofflor <3 Det fanns också en varsin jättefin grön badrock att låna. Mina strumpbyxor är från Gudrun Sjödén, om nån undrar.

På lördag morgon åt vi frukostbuffé. En ur personalen frågade om det var något vi saknade på buffén men jag kom inte på någonting. Bäst enligt mig var det goda surdegsbrödet och barnen tyckte att alla tillbehör till yoghurten var toppen. Och att det fanns både croissant och pain au chocolat.

 

Efter frukosten gick vi till rummet och tog det lugnt ett par timmar.

Man har tillgång till spa-delen ända fram till klockan 14 under sin avresedag, men eftersom det är 16-årsgräns (vilket såklart är bra) så blev det aldrig av att testa den fina utomhuspoolen. Lånar i alla fall en bild från hotellet här ifall nån är nyfiken på spat.

Efter utcheckning gick vi till en jättefin lekpark i närheten. Poesiparken, inspirerad av Tomas Tranströmer. Där hade nog barnen kunnat leka en hel dag.

Lekplats Poseiparken 1 Västerås

Det var hur som helst en perfekt utflykt från Stockholm och jag vill absolut åka tillbaka till The Steam. Det enda minus jag kan komma på är att det var kö till hissarna under populära tider, som vid utcheckning eller när det var after work i baren på våning 18. Men det var allt. I övrigt var det så genomtänkt och mysigt. Massor av områden där man kunde hänga, oavsett om man ville sitta framför en brasa i en skön sammetssoffa eller spela ett parti biljard eller ta en en pingismatch.

Jag tänker att det här är en perfekt plats för möten, möhippor eller trötta småbarnsföräldrar. Ett tips är dock att boka rum i tid, och att boka bord för middagen.

(ej sponsrat inlägg)

10 reaktioner till “The Steam i Västerås”

 1. Hej!
  Fy 17 vad härligt det låter! Ursäkta korkad fråga mem jag förstår bara inte hur det kommer sig att så många bloggare besökt The Steam (och skrivit om det) UTAN att det på ett eller annat sätt är sponsrat? (Genom gratis vistelse, rabatt, add-ons, önskemål om recension etc). Obs, menar inte att ifrågasätta men fattar bara inte hur det funkar? Explain bitte! Mvh icke-bloggare som inte får-i-hop’ett (och det viktigaste av allt: tack för ett underbart skriveri!)

  1. Hej!

   Jättebra fråga, inte det minsta korkad. Ska försöka förklara det utifrån ett försök till tolkning av nuvarande regler och lagar:

   Det finns inte sponsrat ”på ett eller annat sätt” utan sponsrat är när en person får ekonomisk vinning under förutsättning att den genomför ett uppdrag. Ex ”du får bo gratis under förutsättning att du skriver om vistelsen i din blogg” eller ”vi betalar dig för att göra tre snygga inlägg om vår nya yoghurt”. Så här sammanfattar Linda Hörnfeldt (Influencers of Sweden) det:

   • PR – Du får produkter/upplevelser gratis. Du är ej förpliktad till att skriva om något av det. (Mitt exempel: en bloggare får ett par skor hemskickade och väljer själv om hen vill skriva om dem eller ej. Dock att den bloggare som får upprepade gåvor ofta behöver skatta, här kan man läsa mer om det https://www.skatteverket.se/privat/skatter/arbeteochinkomst/inkomster/internet/blogg.4.2132aba31199fa6713e800017239.html – Jag tycker också att man ska ange om man fått något gratis då det är schysst mot läsaren.)

   • Annonsering – Du får ekonomisk ersättning i utbyte mot produktion av redaktionellt innehåll och exponering på din blogg. Du måste märka ut inlägget som ”annons”, ”sponsrat inlägg” eller liknande, annars bryter du mot marknadsföringslagen. Du är även skyldig att betala skatt för din inkomst.

   Jag vet inte om de andra bloggarna har fått sin vistelse som en PR-grej eller inte. Men jag har varit sugen på att testa hotellet sen det öppnade och utnyttjade ett erbjudande med paket som omfattade middag och bad. Med tanke på att så många skrivit om det kändes det viktigt att förtydliga att vi betalade för oss.

   Tack och kram!

 2. Det låter som ett superhärligt ställe! Fråga: Ingick plastpåse till fjärrkontrollen eller fick man ta med egen?

   1. Och jag blev så glad för detta oumbärliga life hack jag inte förstår hur jag kunde leva utan innan jag fick det:)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.