Till fots i Bukarest (lol)

Jag har alltid gillat att promenera. Är absolut inte typen som går överallt som en del är. Ni vet nån som säger typ ”och jag har med mig ombytesskor så jag kan gå mellan alla möten” som svar på frågan hur hen håller sig i form. (Samt joggar och yogar.) Gud nej, fly mig en busshållplats precis utanför möteslokalen och jag är nöjd.

Men som motionsform är det guld att promenera. Jag kan gå nästan hur långt som helst, i alla fall några mil, om jag har tid och bra kläder och skor. Benen rör sig av sig själva, man kan tänka på annat och glo på folk eller natur eller vad man ser. Lyssna på något i lurar. Gillar också att gå mycket på semestern, när man inte har bråttom nånstans utan bara rör sig mellan mysiga restauranger, museum, butiker. Detta lät ju väldigt hurtigt men ni fattar. Det är olika vad som är mer eller mindre jobbigt. Cykla till exempel, fy vad hemskt. Motvind, uppförsbacke etc. Cyklade väl för mycket under uppväxten med 5 km till stallet och 5 km till stan.

Otroligt ointressant inledning detta. Men jag har i alla fall gått en del i Bukarest, för att hinna se lite av stan trots fullbokade dagar. Och det var superhärligt!

Igår morse gick jag upp sju och gick en timme före frukosten. Tog en miljon bilder för hur klyschigt det än låter så är det verkligen en stad med stora kontraster.

(Kolla vad långt våren kommit!)

Vi skulle äta middag sent, så på kvällen hade jag nästan två timmar över och då gick jag till Parlamentspalatset. Det är världens näst största administrativa byggnad efter Pentagon, och en av de dyraste byggnader som någonsin har byggts. Jag hade kollat på Nicolae Ceaușescus sista tal (och avrättningen) och lyssnat på poddar i ämnet. Hann tyvärr inte gå in. Men nästa resa kanske.

Imorse gjorde jag en ny morgonpromenad och jag har sammanlagt gått nästan 2,5 mil under dessa dagar och hunnit se ganska mycket av stan. Nu är det dock dags att åka hem igen.

Hejdå Bukarest!

4 reaktioner till “Till fots i Bukarest (lol)”

  1. Jag avskyr att gå utan hund, men på storstadssemestrar, då går man ju lätt över milen per dag!

  2. Bukarest är enligt min mening en av Europas finaste städer. Och ur historiskt perspektiv mycket intressant. Och Hanna – din blogg är bra. Hälsningar från Finland

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.