Mitt livs bästa måltid?

Efter att ha varit hos Flickorna Larsson och fått hjälp med en ny radiospot (de är extremt kompetenta och samtidigt gulliga där, älskar att jobba med såna personer) ringde jag Martin för att kolla om han hade tid att luncha. Men eftersom han förmodligen satt i möte bestämde jag mig för att testa ett sushiställe som fått bra recensioner, vid Odenplan.

Jag gick in och fick plats vid bardisken, tycker om att sitta så när jag är ensam på lunch. En stammis tipsade mig om att låta kocken välja så det gjorde jag.

Och herregud vilken sushi! Jag tror att jag precis kan ha ätit mitt livs bästa måltid!

Kocken serverade en bit i taget. Röding, röd snapper, havsabborre, nån mussla. Önskar att jag fotat alla och skrivit ned vad det var, men jag bara tuggade och njöt över en explosion av smaker i munnen, fisk som smälte på tungan.

Han såg väl på mig att jag inte var nån supervärldsvan sushikännare utan började försiktigt med vad han kallade Bolibompasushi för att gradvis gå över på mer utmanande bitar.

Jag brukar skämmas så mycket över att jag inte kan äta med pinnar (vilken 38-åring kan inte det? Varför har jag inte tränat?) men han föreslog att jag skulle äta med händerna så det gjorde jag. Varenda bit.

Minako Odenplan, jag kommer tillbaka vilken dag som helst.

Och bara gå dit och ät så snart du kan.

5 reaktioner till “Mitt livs bästa måltid?”

  1. Jag är snart 39 och är inte kompis med ätpinnar! Hemma har vi små pluttar som håller ihop ändarna så att pinnarna blir mer som en tång, DÅ går det men då känner jag mig ännu mer korkad. Så jag äter med fingrarna och har skämts för det (..också) men det slutar jag med nu, en kock har ju sagt att det är ok!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.