2010-2019

Detta decennium har jag haft bröllopsfest och varit på bröllopsresa, fått missfall (ett ganska odramatiskt sådant, förutom den fruktansvärda smärtan när jag behövde ”föda ut det” på egen hand under en hel natt hemma på badrumsgolvet).

Jag har blivit mamma till Juni och tvåbarnsmamma när Arve kom till oss. Bästa jag gjort såklart, och det modigaste.

Jag har KÄMPAT nåt så inni på olika plan. Ibland känt som om jag skulle duka under av trötthet. Jag har också tackat högre makter för mina barn varje kväll när de (äntligen) somnat. Barn som sover!

Jag har varit föräldraledig totalt 15 månader och jag har jobbat som kommunikatör, PR-konsult, marknadschef.

Man kan säga att jag har FAMLAT en hel del. Inom diverse områden. Vem är jag, vad vill jag osv. Jag har älskat, förbannat, förlåtit, felat osv. Som man gör.

Jag har varit i mitt livs sämsta form men också sprungit tre halvmaraton och slagit personbästa på 5 km.

Jag har burit, matat, tröstat, mutat, hotat. Ätit, sovit, druckit och dansat.

Jag har flyttat till en ny stad och försökt känna mig hemma i ett nytt område. Fått nya vänner, nya kollegor. Nya sammanhang.

Firat tioårig bröllopsdag, rest till nya världsdelar, träffat människor i enorm utsatthet, känt mig otillräcklig.

Jag har tappat glädjen och funnit den åter. Jag har tappat mig själv och funnit mig åter. Repeterat detta många gånger. Som man gör?

Nu har jag gått in i 2020 lite uppjagad och omskakad men också stolt. Krassare och till viss del oroligare (att åldras, döden, klimatet, mänsklighetens massdöd osv) än 2010, men också mycket tryggare i mig själv. Med ganska god kännedom om min kapacitet? Kär i min man och tacksam m för mina barn, familj och vänner.

Min högsta önskan inför decenniet 2020-2029 är att vi får vara friska från värre åkommor. Och jag tänker också på att man aldrig är lyckligare än sina barn. Jag önskar att vi får vara lyckliga.

Tack alla jag känner för tio goda år. Så mycket kärlek och skratt!

13 reaktioner till “2010-2019”

 1. Mitt hjärta är med dig när jag läser om ditt missfall (låter ju ändå rätt dramatiskt, och alla känslor jag tänker följer med sådant (nu kanske jag läser in hur det var för mig)). Hur som, vilket decennium! Hoppas vid gudarna att du fortsätter blogga även detta årtionde. 🙂 Kram

  1. Det här låter helt knäppt men på något plan var det lite lättnad för mig också. Var så omtumlad av graviditet och allt det innebar. Det gick så snabbt att bli gravid, jag var nog inte riktigt redo. Missfallet gjorde mig redo hur konstigt det låter. Usch, får man ens skriva så.

   Tack och stora kramar!

   1. Tror jag fattar och det låter ju himla bra mitt i allt! Att det gjorde dig redo. Heja!

 2. Uppskattar så ditt sätt att beskriva det, decenniet, livet. Hoppas att nästa decennium innehåller mycket av det du vill och sånt du växer av <3

 3. Så fint skrivet, att få med så mycket i en ganska kort text. Fint, det också. Har inte läst dig jättelänge, men är glad att jag har hittat hit. Tycker om din blogg. Kram!

 4. Hanna <3

  Så mycket kärlek till allt, och framför allt dig och ditt generösa sätt att dela med dig till oss. Jag tror det hjälper så många att du orkar vara ärlig, rolig och fundera högt!

 5. Hittade din blogg på 10-talet, när jag satt uppe och ammade på nätterna med min son (som är ca jämngammal med Juni). Tänker fortsätta att läsa på 20- och 30-talet också! Älskar verkligen blandningen och ditt skrivande. Och att vi hittade Bomstabaden tack vare dig 🙂
  God fortsättning Hanna!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.