AFTE

Jag har förkylningsblåsor i munnen och jag fattar inte hur det kan försämra livskvalitén med typ 30%, men det gör det verkligen. Särskilt den största av dem, jag kan knappt äta, sluddrar när jag pratar. Usch vad ont. Det som hjälper bäst är att fylla den sidan av munnen med barnens flytande alvedon och sen spotta ut.

(Jag har köpt zendium och testat nån gel från apoteket som ej funkade.)

I övrigt är det härligt. Vår ute. Tillbringade förmiddagen vid Tyresta.

12 reaktioner till “AFTE”

 1. Fy sjutton! Jag har också haft förkylningsblåsor i vår. Henrik också. Vi använde Flux Klorhexidin Munskölj och det funkade verkligen jättesnabbt för oss (som i en-två sköljningar). Blev såklart skitimponerad.

 2. Hej!
  Afte är heeeemskt och man fattar inte att det kan påverka så negativt!!

  Ett tips: köp Oralmedic, en röd förpackning som är mot afte. Det hjälper direkt och slutar svida (dock svider det som tusan precis när man tar på det, men försvinner sen) riktigt bra!

  Med vänlig hälsning, Li

     1. Finns inte överallt men är värt detektivandet! Asdyra och gör helvetes ont men…HJÄLPER! Lycka till!

 3. Lider också ofta av Afte. Ibland sätter de sig på mina halsmandlar, då kan jag ej svälja. Fyfan vad hemska de är. Oavsett placering.

  1. Gud ja, jag fattade inte ens att det var afte när det hände mina halsmandlar. Har TACK OCH LOV afte sällan, men när det kommer blir man påmind om hur otroligt skönt det är att inte ha blåsor i munnen.

 4. Åh fy fan! Jag har också fått afte och det är helvetet på jorden, verkligen!

  Mitt tips är kortison! Smörj in såren med en tops. Jag vet att man inte ska ha kortison i munnen men hade jag inte använt det skulle jag typ inte överlevt. Läste det tipset på nåt afteforum när jag först fick det, det var en tjej vars pappa var tandläkare som gett henne kortisonen. Prova med sån där vanlig hydrokortison om du har, det är inte så starkt. Och smörj ofta!

  Jag märker att jag får afte om jag stressar, sover dåligt osv. Blev bättre när jag började äta magnesium, tar en sån där ”kvinna vitamineral” varje dag.

 5. Min sambo såg denna rubriken över axeln på mig och hojtade ”tipsa om Oralmedic!” Han brukar säga att han vill amputera bort munnen när han har Afte och att Oralmedic är det enda som hjälper då.
  Hoppas du hittar något som funkar!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.