Aldrig varit så FEL att resa

Men jag drömmer ändå om att allt är som vanligt och man åker till (kanske) Berlin och går på nån klubb halva natten och äter frukost på ett ställe som man sett i en hipsterguide som den tönt man är och köar en timme till den där kebabkiosken. Promenerar överallt nästan. Äter hamburgare på KaDeWee och njuter av svalkan som omväxling för det är nämligen 26 grader ute. Köper nya sneakers, ser nån utställning. Barn som badar i en fontän i en park och hundarna flåsar i skuggan.

I brist på allt det tänker jag mycket på olika rökiga dofter jag vill omge mig med för att lajva nån slags spänning. Doftljus som sprider en lukt av olika brända träslag och tobak. Parfym som påminner om gatorna i en storstad på sommaren. Och så vidare. Tills vidare beställt ett test på en parfym från Maison Margiela som ska dofta festival.

Undrar förresten om Trädgården kan vara öppen i sommar, om man kommer kunna gå ut och dansa? Det är högst tveksamt va. Vi får se.

Kvällens promenad var sval (dvs kall, stoppade in min collegetröja i tightsen under jackan för det drog om ryggen annars) men otroligt vacker.

Här badade några precis i den stilla sjön, efter att ha bastat antar jag. Det ligger nämligen en liten bastu precis till höger, ur bild. Önskar jag var en kallbadare, det verkar otroligt.

Inget är så löftesrikt som ljuset en vårkväll. Det är nog för att det är samma ljus som innan det mörknar en sommarnatt, för att nån timme senare ljusna igen?

Det är som bäst i skymningen tycker jag. För när det väl ljusnat framåt småtimmarna en sommarnatt är det lika ljust som mitt på dagen. Måsarna skränar över nån pommes frites och alla sover djupsömn i sina lägenheter. Själv är man på väg hem med håret på svaj och blöta underkläder efter ett bad i älven.

Eller, det var visst tolv år sen. Men minnena har man kvar! Lol.

28 juli 2008 klockan ca fyra, med skorna i handen. Under järnvägsbron på väg hem till Herrhagen.

3 reaktioner till “Aldrig varit så FEL att resa”

  1. Drömmer också om att resa, mer än vanligt i dessa tider när man inte vet när livet kommer bli normalt igen. <3

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.