Alla barn

Jag är helt slut efter tredje delen av Jonas Gardells De dagar som blommorna blommar. Ja, ni som sett hela fattar. Otroligt starkt.

Sen råkade jag läsa om förberedelser till t-brott och planerade attacker. Nu måste jag se minst tre avsnitt Seinfeld för att kunna slappna av.

Kvällen före nyårsafton var jag och barnen på MoS. Det var jättemycket folk men ändå mysigt, glada barn som fick bygga lego och sådär. Vi var där för att jag skulle byta en julklappsskjorta på A Day’s March. Sen blev vi hungriga och tänkte äta middag och gå i nån mer affär. Men då fick jag dålig känsla och så åkte vi hem och åt kvällsmat istället.

Nu tänker jag på alla föräldrar vars barn jobbar där. Vilket typiskt mål den byggnaden är. Man tänker att det kommer att hända något, förr eller senare. Alltid något bra med den nya budgeten: mer pengar till polisen.

Men apropå stormen igår, alla starka väder får en (nu för tiden) att tänka på jordens undergång?

5 reaktioner till “Alla barn”

 1. Jag fastnade inte riktigt i första delen av Gardells serie, stängde av….men kanske får fortsätta titta då. Gillade ”systrar” bättre men har ett avsnitt kvar även där.

  Jag som inte bor i Sthlm tänker lätt på t-brott varje gång jag kommer med tåg till centralen, och går hellre än tar t-bana. Eg irrationellt, varje gång man sätter sig i bilen är det en större risk med rattfyllon osv. Men obehaglig känsla ändå. Saknar tiden då man var helt obrydd, och tom älskade, stora folkmassor.

 2. Har varit på MoS två gånger. En gång utan barn och en gång med. Dålig känsla varje gång.

  Tack för Gardell-tips. Har haft lite torka med vad jag ska titta på. Och tack för varning om att det kan bli jobbigt, så att jag väljer rätt tillfälle att kolla.

  1. Jag gillar EGENTLIGEN MoS, det känns som man är på nån knäpp semester. Men fattar ju att det är ett riskfyllt ställe, om man nu ska gå runt och vara orolig.

   Hoppas du tycker om serien!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.