Älskar att vabba

VÅR BÄSTA TID ÄR NU! (Hör mig sjunga!)

Jan Malmsjö, jag håller med dig. Jag tror seriöst att min bästa tid kan vara nu.

Argument:

– jag kommer aldrig vara yngre än nu

– mina föräldrar är pigga

– mina barn och resten av familjen mår bra

– barnen är så stora att jag fått fritid igen

– barnen är så små att jag känner mig behövd och att jag får gosa med dem

– jag har ett roligt och utvecklande jobb

– jag är rik

Angående jag är rik, se nedan text från CRFNs blogg. SPOT ON om man säger så. Har aldrig några pengar kvar i slutet av månaden men äger (nåväl) bostaden, äger (nåväl) en bil samt har några tusen på sparkonto. Jag är rik.

Nu är jag ju en ”glaset är halvfullt”-person sen födseln, det verkar inte vara något man kan välja själv. Men min senaste VÄLJ GLÄDJEN är tacksamhet för Vård Av Barn.

Först måste såklart jag och Martin alltid diskutera vem som har mest på jobbet och vem som minst kan vara hemma. Båda får lite panik över möten etc. Nån drar upp en gammal vab där den tog fler dagar. Sen delar vi ändå upp det rättvist och det slutar med att den som är hemma skickar sms till den som jobbar om hur underbara barn vi har.

Mmmm vad mysigt det är att vabba stora barn!

Idag tog jag en promenad innan Martin hann åka till jobbet. Åt därefter rostmacka och kall oboy till frukost framför ett möte via Skype. Senare sov jag middag medan barnen såg på film.

Klagar ej.

Tack Sverige. Tack försäkringskassan. Tack Skatteverket!

5 reaktioner till “Älskar att vabba”

 1. Hej!
  För oss har det funkat bra att vabba halva dagen var om vi känner att det är mycket på jobbet.
  Tack för en underbar blogg 🙂

  1. Tack snälla Sara! Tycker det är en så smart lösning, det går fint om jag kan jobba halva dagen från café eller motsvarande då det är så långt till kontoret att det blir ca 2 timmar transport för en halvdags jobb. Men superbra när det funkar, så bra tips!

 2. jag får sån energi av din blogg, Hanna! Det smittar av sig och nu känner jag också, JA, jag ska ej klaga. Tänker också mycket på sociala säkerhetsnät, om det går att FRÅGA någon att backa en i ekonomiskt osäkra tider etc. Att det ju sträcker sig längre än ens egna ekonomi.

  Och tack för VAB-tanken, mvh ledig dag med nu friskt barn efter 4 dagar delad vab/jobbstress när man väl var där. Grät ikapp med min viljestarka nudel/spänd sträng-1,5-åring precis innan vilan nu och kände mig sämst som inte njöt av vår HÄRLIGA LEDIGA dag ihop. Puss!

 3. Men exakt, så är det ju! Jag är också rik. Hör ju själv hur sjukt det låter att jag beklagar mig över att jag inte hunnit spara så mycket pengar efter Kretaresan för att åka till London om tre veckor. Så jag håller käft. Borde fler göra.

 4. Jag är skitrik! 💰
  Har jobb, bil, bor i hus, har mat i magen och kan åka på lyxig weekend i Stockholm i helgen, äta på restaurang och gå på Nationalmuseum.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.