Bra och dålig stämning

I fredags kväll var vi hos Louise, tillsammans med Peppe och Anna med familjer. Det var underbart. Barnen lekte och vi fick supergod mat (perfekt grillad lax och halloumi och hundra tillbehör) och hann prata massor.

Otroligt god stämning. Svensk sommarkväll när den är som bäst.

Lördag däremot, dålig stämning.

Jag hade spontanbokat en natt på Downtown Camper som nån slags staycation innan semestern börjar. Vi hade en bonusnatt så det kändes perfekt att testa ett nytt hotell.

Min plan var att vi skulle ta båtturen Under Stockholms broar på förmiddagen, för att därefter gå till Supper direkt de öppnar kl 13 och äta lunch. Hade ej bokat bord men de brukar ha relativt många platser.

Eftersom barnen sov till efter nio (då vi varit ute sent dagen innan) och alla var trögstartade (jag och J behövde åka och handla före frukost osv) ställde vi in båtturen. Och när vi kom in till stan var det superlång kö till Gården, där Supper håller till om sommaren, eftersom de visade matchen där.

Jag hade ingen plan B. Martin var ”inte ens hungrig” så det kändes meningslöst att föreslå en annan restaurang. Kände mig misslyckad.

Vi gick till hotellet och checkade in. Jag lät Martin ladda upp för matchen som skulle börja om en timme och tog med barnen till BR och Åhléns, de delade en pizza på Paolos ställe, vad det nu heter. Där var det i alla fall väldigt fin service, gullig personal. Jag åt resterna av barnens delade pizza. Köpte med en till Martin och såg sista delen av matchen på rummet.

Arve badade badkar och somnade i en egen säng innan matchen ens var slut (så stort och fint familjerum! Med sån där våningssäng man kan fälla in och ut och king size på dubbelsängen). Jag gick ut och handlade en grej vi glömt och sen somnade jag tidigt.

Lärdom 1: boka inte en hotellnatt utan att stämma av med Martin. Han ville tydligen inte alls bo på hotell denna natt. Lärdom 2: Ha alltid en plan B och tag kommando fast andra i familjen är missnöjda. Men det är så svårt?

Ja ja kvällen slutade i alla fall i lite bättre ton men det var överlag en ganska misslyckad dag. Jag som trodde vi skulle få ta med barnen ut efter matchen och vifta i nån flagga vid fontänen och så åkte de ut.

Ändå glad över tidig sömn! Arve sov hela natten i sin säng och väckte mig inte förrän klockan sju. Tretton timmar sov han, men det var nog välbehövligt. Själv fick jag nästan nio.

Nu tycker jag att Juni och Martin ska vakna för jag vill äta frukost.

5 reaktioner till “Bra och dålig stämning”

  1. Nr 2: Så himla sant! Men också tröttsamt att jämt (?) vara denna kommandoperson som styr upp och planerar alltså. Tycker ändå du verkar ha en sund inställning till det hela och bra på ”jaha nu blev det såhär”. Hälsningar en som fortf går nybörjarkursen.

  2. Känner igen. Ibland blir det dålig stämning. Orkar inte ha känselspröten ute för allas räkning heller.

    Jo, en grej jag funderat på. Ett ämne som känns lite mer aktuellt i Sthlms-trakten (läs kändistätt) botox, tutt-mage-kroppen operationer som många gör. Hur ställer du dig till det? I förhållande till att man säger att barnen ska gilla sig själva. Jag är anti, men det blir vanligare att fylla i och lyfta (bara kvinnor, ofcourse) blir det normen tillslut? Vad säger du?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.