En dag med tech

Programmet började tidigt idag. Och nu är jag så trött att jag borde skriva om en del av den här texten inser jag, men det orkar jag inte. Ha överseende tack!

Först lyssnade vi till Jan Smejkal som jobbat länge med utveckling av företag och särskilt startups och som har superkoll på techutveckligen i Kina.

Sen for vi vidare till HAX som investerar i hardware startups. De tar in ca 15 team om året och teamen sitter i deras lokaler som har verkstad och allt de behöver för att jobba på sina prototyper. Kontoret och verkstaden ligger dessutom precis bredvid en gigantisk teknikmarknad (massor av våningar) där det finns ALLT, vilket såklart underlättar. Det var inspirerande hur väl de verkade ta hand om startupteamen och hur de hjälper dem att styra upp saker. Och de färdiga produkterna såklart!

Därefter åkte vi till DJI som gör drönare. Jag är lite rädd för drönare, för vad man kan göra med dem. Att man kan transportera och släppa ned allt från medicin till bomber. Men det är såklart smart hur de används av olika industrier. Och det var kul att provköra.

Dagens sista stopp var Viral Access som jobbar med influencer marketing på den asiatiska marknaden.

Grundaren Folke Engholm jobbade med Daniel Wellington när de lyckades explodera här. Idag har Viral Access utvecklat mjukvara som analyserar influencers och deras följare för att hamna rätt, och de jobbar bland annat med Spotify och Marshall.

Vi hann också gå en sväng på Hema, en mataffär som grundats av e-handelsjätten Alibaba. Här kan man läsa mer om man är intresserad av retail.

Kort sagt så ser man hur kylväskor glider fram längs en bana uppe vid taket. Det är matkassar som beställts för hemleverans och de levereras oftast inom 30 minuter. Kassorna har packats ihop av personal i butiken och åker direkt till garaget via den snabba banan. Där väntar ett bud på el-vespa på att köra ut den.

Det var livat i affären. Folk handlade mat och andra hade valt ut levande skaldjur som de fick kokta direkt i affären och som de åt direkt. Eller tog med hem.

Fullt ös från tidig morgon till ca 22 när vi ätit middag. Då gick jag till gymmet och sprang 5 km och det kändes otroligt skönt efteråt. Lika trött i kroppen som i huvudet nu.

En mask och nagellack på det. Godnatt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.