En räkpaj

Jag och Juni var i Karlstad under helgen. Vi kom fram i fredags kväll och tåget hem gick redan på söndag morgon. Men vi hann ändå träffa Jessica, familjen Bergqvist, gå på Majs sjuårskalas och äta middag hos Nolin/Bergson. Och så bodde vi hos mina föräldrar och hade det lyxigt.

Nolin hade gjort en otroligt god räkpaj så igår kväll härmade jag den och gjorde dessutom en liknande dressing (med vinäger, dijon och honung) som jag fick hos dem. Det blev typ 5 matlådor med sallad till. Perfekt eftersom Martin åkte till Las Vegas på jobb idag.

Idag när jag hetsade till bussen kändes det nästan som vår. Det är långt kvar, såklart. Men det var fortfarande så här ljust 15.30.

8 reaktioner till “En räkpaj”

  1. Asså, vicken jäkla vårkänsla jag fick av den där bilden! Majbrasa och härlig vårluft kom till mig på ett kick, tack Hanna!

    1. Jag har inte exakta måtten men pajdeg och sen en blandning av creme fraiche, skalade räkor, dill, västerbottenost eller annan god riven ost, cayennepeppar, pressad vitlök. Ost ovanpå.

  2. Jag undrar mer över dressingen – hur kommer honungen in i bilden? Dressing med vinäger och dijon tillhör vanligheterna men inte honung.

      1. will do! låter spännande (aka jag har inte hört det förut så jag är helt ”honung i dressing? vilken GREJ!”)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.