En vanlig ovanlig dag

Jag vaknade före alarmet av en mardröm. Gick upp och hoppade i tofflor och dunjacka och flyttade bilen till gatan, eftersom det var städdag i garaget med start klockan sju.

Stekte pannkakor till barnen, J äter ofta pannkakor eller våfflor till frukost. Hon har svårt för frukost men behöver verkligen äta ordentligt på morgonen och jag är glad att vi hittat något som funkar. Gör en stor smet, med extra ägg och rapsolja, som håller sig flera dagar i kylen.

J kände sig lite hostig. Eller, hon hostade till en gång. Och i dessa tider betyder det självklart att stanna hemma från skolan. Fast det blev bara en dag hemma, hon hade noll symptom på ens den mildaste förkylning resten av dagen. Istället testade hon att göra jelly med gelatinblad och fick plugga matte på eftermiddagen.

När jag och Arve cyklade till förskolan kom sopbilen och borstade bort gruset från cykelvägarna. Sånt vårtecken!

Sen jobbade jag hemifrån, som varje dag. Möten nästan hela förmiddagen.

Till lunch gjorde vi pizza på en överbliven bit deg. Juni gjorde en margherita och jag gjorde en blanco med västerbottenost, tångrom, röd lök, crème fraîche och en hel kruka dill. Tokig i dill! Det var jättegott med tångrom på pizza.

Juni fixade drinkar också, det är saft respektive cola zero med is, citron och saltad kant. Lol.

På eftermiddagen gick jag en lång promenad. Sen värmde jag köttfärssås till middag. Jag bakade en citron- och limekaka jag ska ta med till jobbet imorgon, vi är några kollegor som ska ses och jobba tillsammans, med distans såklart. Jag behöver också fixa med fakturor, kvitton osv.

Jag och Martin lade barnen och såg därefter ett avsnitt av en ny serie vi testar: The Split, SVT Play. Gillade den.

Vad vackert det är ute nu, fint att hinna njuta av vädret. Jag sparar alltså 1,5-2,5 timmar/dag på att avstå pendlingen till kontoret. Det där var en ”glaset är halvfullt”-grej, jag vet. Men man får hålla på med såna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.