Första vilsamma semestern på sju år. Minst.

Jag är inne på den tredje semesterveckan och har inte lämnat sommarstugelivet annat än för en natt (då jag sov på Hammarö pga teater).

Det är som om tiden står stilla här. Förutom att jag har mobil med surf är allt exakt som när jag var liten. Jag sätter fötterna på samma stenar nedför berget när jag ska bada. Sover middag och skuggas av samma tallar. Diskar och lyssnar på Radio Värmland som spelar Breathless med The Corrs eller nån gammal Sven-Ingvars. Solar, läser, sitter på dass med öppen dörr. Simmar fem vändor till Gunillas badstege innan jag får panik av att föreställa mig kroppen underifrån djupet, som när nån simmar i mörkt vatten på film. Är det ens något djup här? Låter bikinin torka på solvarma berg.

Barnen har fått vända på dygnet och sover mellan ungefär klockan 23-10. Idag är första dagen som jag vaknar tidigt, jag som alltid vaknar tidigt annars. Att jag kan sova längre än till åtta är ovanligt, här vaknar jag till vid nio och somnar om. Jag och Martin har inte ens tjafsat en gång sen vi kom hit. Jag bränner knappt några pengar, vi lagar all mat i stugan.

Jag börjar inte jobba förrän 13 augusti men 1 augusti tillträder jag en ny tjänst på jobbet. Hösten kommer bli intensiv och det känns så skönt att ha grundat med en riktigt lugn semester.

Men innan jag får träffa mina fina kollegor igen ska jag vara ledig i två veckor till. Träffa vänner, åka till Way Out West och sådär. Halva semestern kvar!

4 reaktioner till “Första vilsamma semestern på sju år. Minst.”

  1. Bästa sommaren att ha semester i Sverige. Låter så idylliskt och underbart med en svensk sjö, klippor och slappa dagar!

  2. Åh, vad härligt det låter! Vi har hattat runt en del – Småland – Sicilien och snart en tur till västkusten. Vi konstaterade att vi haft den mest intensiva semestern på länge. Många viljor hela tiden!
    Nöjd i sin helhet, men utvilad? Njä.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.