Fredag – söndag 

Vi var kvar på kontoret vid Hötorget i ungefär 3,5 timmar, tills vi fick ett försiktigt klartecken på att ge oss ut. Då gick vi snabbt snabbt mot Kungsträdgården och vidare över Slussen. Jag gick till Sara som skjutsade mig vidare söderut och strax efter 20 var jag hemma hos familjen. 

I lördags hade jag och Juni ett bord på loppis, medan Martin och Arve drog till Tyresta. Det var en härlig loppis, men eftersom en stor del av besökarna såg ut att komma direkt ur filmen Tillsammans (menar detta som något positivt) var tyvärr inte så många intresserade av mina präktiga skalplagg. Fick dock en fin bild av gemenskapen i Högdalen, alla kände alla verkade det som. Och arrangörerna var väldigt trevliga. Det fanns en food truck med god falafel också. 

På eftermiddagen passade syrran barnen och jag och M gick på en slags föreställning som var plågsamt dålig. Men sen fick vi jättegod libanesisk mat hos Sara och Johan så det vägde upp. 

I söndags hade Juni gympa. Sen lånade vi två extra barn och hade full rulle hemma i ett par timmar. Jag tog med småbröderna ut ett tag, så att storasystrarna skulle få leka ifred. Vi gick till en snäll granne för att lämna tillbaka en klädställning jag fått låna till loppisen. Pojkarna fick leka i en lekpark och följa med till affären. Senare var det simskola och det blev blodpudding till middag för de små. 

Vad konstigt att en helg som börjar så omskakande kan kännas så vanlig ändå, när man inte har drabbats personligen. Livet går vidare, barnen leker, maten ska lagas. 

Jag kände mig inte rädd idag, när jag åkte till jobbet. Men känslan av att det kommer att hända igen finns väl hos oss alla. Och tankarna på vad man kan göra för att skydda sig och sin familj. 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.